Δε θα ερθει αμεσα η ρυθμιση για τα ''κοκκινα δανεια''...

23:49 8/10/2014 - Πηγή: Fimotro
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...
Ολοκληρώθηκε, περί τις 11 χθες το βράδυ, η έκτακτη σύσκεψη, διάρκειας δύο ωρών, του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια...
Η σύσκεψη δεν ήταν προγραμματισμένη, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επρόκειτο να αναχωρήσουν για τις χώρες τους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τριμερούς για άμεση συμφωνία στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων
οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς Δημόσιο και Ταμεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, κύριοι Παπασταύρου και Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Ανάπτυξης, «περπατήσαμε αρκετά, αλλά δεν θα έρθει άμεσα η ρύθμιση».

Όπως παρατήρησε η ίδια πηγή, τις επόμενες μέρες είναι αδύνατον να κατατεθεί το νομοσχέδιο. Μάλιστα, έδωσε ως χρονικό ορίζοντα συμφωνίας την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Το ίδιο στέλεχος έκανε σαφές ότι θα είναι χωριστές οι ρυθμίσεις που θα καταθέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ως προς τον αριθμό των δόσεων, και διαφορετική η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δάνεια.

Ακόμη, είπε ότι είναι πιθανό να τεθεί όριο, το οποίο θα θέτει εκτός της ρύθμισης περίπου 1.000 επιχειρήσεις μεγαλοοφειλέτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα