Δεκαδες κλησεις στην πυροσβεστικη λογω κακοκαιριας

19:57 6/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Εκατόν δώδεκα κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική, από τη Γλυφάδα και τα Βόρεια Προάστια της Αττικής, για κοπές δέντρων και άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία. Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά, λόγω των ισχυρών...
ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κλειστό είναι το Ρίο Αντίρριο.
Τα περισσότερα πορθμεία δεν εκτελούν δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας αλλά και της Αργίας των Θεοφανίων. Στο μεταξύ, το Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από τα δυτικά και εξασθένηση των ανεμών.
Ωστόσο η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά σ' ολόκληρη τη χώρα.
Τοπικές βροχές και λίγα χιονιά αναμένονται στα βόρεια ορεινά στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση. Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι. Από -1 έναν έως 5 βαθμούς η θερμοκρασία.
Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και ισχυρός παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα