Δεν απειλειται η ακεραιοτητα της εε, δηλωνουν βρετανια και φιναλδια

09:32 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι υπουργοί αρμόδιοι για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Βρετανίας και της Φινλανδίας συνέκλιναν σήμερα στην άποψη ότι οι καταγραφόμενες διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ στο οικονομικό πεδίο δεν είναι μια απειλή για την ακεραιότητά της. «Αυτό που συμβαίνει είναι μια...
προστριβή μεταξύ των 17 μελών της ευρωζώνης και των υπολοίπων 10 μελών της ΕΕ», είπε ο φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ.

Υποδεχόμενος σήμερα στο Ελσίνκι τον βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο Στουμπ επισήμανε ότι
πάντοτε θα διαμορφώνονται συγκυριακές συμμαχίες στην ΕΕ «όπως η τωρινή των βαθμολογημένων ως προς την πιστοληπτική ικανότητά τους κρατών με το τριπλό Α, που συνεργάζονται στενά για να διαμορφώσουν τους κανόνες και την οικονομική ενοποίηση».

Η Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2011 εναντιώθηκε σθεναρά στο γερμανογαλλικό σχέδιο για την επιβολή σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ΕΕ και πέραν της 17μελούς ευρωζώνης.

Σήμερα ο Λίντινγκτον υποστήριξε πως με τη στάση του αυτήν το Λονδίνο δείχνει πως με συνδιαμόρφωση θα πρέπει να προχωρά η διαδικασία της οικοδόμησης της ΕΕ. «Τίποτε το εξαιρετικό δεν συνέβη αφότου τον Δεκέμβριο διαφοροποιηθήκαμε...αναπόφευκτο είναι να έχουμε διαφωνίες, προστριβή, το κάθε μέλος επιδιώκει να εγγυηθεί το δικό του συμφέρον», υποστήριξε επίσης.

«Οι Βρετανοί θα συμμετέχουμε αδιάλειπτα σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που αποφασίζουν» κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα