''δεν αποκλειεται το ενδεχομενο προσφυγης στο σ.α του οηε για τη συρια''...

09:54 9/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στραφούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ψήφισμα για τη Συρία, μετά ...
την παράδοση της έκθεσης των επιθεωρητών του Οργανισμού, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Όπως είπε, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει λάβει ακομη κάποια απόφαση για το ζήτημα.
Ως γνωστόν, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ετοιμάζουν την έκθεσή τους, μετά
από αυτοψία που πραγματοποίησαν για την καταγγελθείσα από τη συριακή αντιπολίτευση επίθεση με χημικά στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.
Το βράδυ του Σαββάτου ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η έκθεση των επιθεωρητών είναι πιθανό να παραδοθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
«Όταν θα έχει ψηφίσει το αμερικανικό Κογκρέσο, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, και όταν θα έχουμε την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση» είπε ο Ολάντ.
Los Angeles Times: Μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης οι επιθέσεις στη Συρία
Την ίδια ώρα πάντως, κυριακάτικο δημοσίευμα των Los Angeles Times αναφέρει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν καταστράφησαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.
Δυο αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει "πολύ περισσότερους" από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των πέντε αντιτορπιλλικών που περιπολούν τώρα στην ανατολική Μεσόγειο και τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ και πυραύλους αέρος-εδάφους.
Το αεροπλανοφόρο Nimitz με τη συνοδεία του, ένα καταδρομικό και δυο αντιτορπιλλικά, τα οποία βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, μπορεί επίσης να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ κατά της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ιράν: Παράνομη ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά της Συρίας
Από την πλευρά του, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε πως ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά της Συρίας θα ήταν παράνομη, σύμφωνα με τον χάρτη του ΟΗΕ.
«Δεν γνωρίζω γιατί αυτοί που υποστηρίζουν ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτισμένες χώρες, εδώ και 65 χρόνια, έχουν αποσύρει τις επιλογές από το τραπέζι απορρίπτοντας την προσφυγή στη βία» σύμφωνα με το χάρτη του ΟΗΕ, δήλωσε ο Ζαρίφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Βαγδάτη.
«Πώς μπορούν να χαρακτηρίζονται πολιτισμένα κράτη όταν συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι; Όλες οι επιλογές έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Ζαρίφ, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ περιφρονούν το διεθνές δίκαιο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα