«δεν αρκουν μπαλωματα» για την αντιμετωπιση της κρισης, λεει ο καμερον στην εε

11:27 26/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται να καλέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι «πιο θαρραλέοι» εάν θέλουν να αποτινάξουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα υπογραμμίσει...
σύμφωνα με το BBC, ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούν οι πολίτες μας».

«Τα μπαλώματα δεξιά και αριστερά, ελπίζοντας ότι θα καταλήξουμε σε λύση δεν αρκούν πλέον» θα πει.

«Τώρα
είναι η ώρα για τόλμη, όχι για προσοχή -τόλμη σε αυτά που κάνουμε σε εθνικό επίπεδο και όλοι μαζί σαν ήπειρος» θα τονίσει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα καλέσει την ΕΕ να ερευνήσει την πιθανότητα εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ και την Αφρική.

Επίσης, θα ζητήσει να μειωθεί η γραφειοκρατία των Βρυξελλών που -όπως λέει- προκαλεί προβλήματα στην επιχειρηματικότητα.

Οι οικονομικοί και πολιτικοί ηγέτες της υφηλίου συγκεντρώνονται στις ελβετικές Άλπεις, με τους πλούσιους και ισχυρούς να «στοχάζονται» για τη φύση του καπιταλισμού σε καιρούς κρίσης, αλλά κυρίως να στρέφουν την προσοχή τους στην κρίση στην Ευρωζώνη.

Στην εναρκτήρια ομιλία της την Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε τη θέση της πως η Ευρώπη δεν έχει τις απαραίτητες πολιτικές δομές για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του ευρώ, και πως το Βερολίνο «είναι αποφασισμένο να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να σώσει την ευρωπαϊκή ενότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα