Δεσφα: αποχωρει η βελγικη fluxys, παραμενει και περιμενει η socar...

18:00 23/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ παραμένει προσηλωμένη η Socar, με τον επικεφαλής της...
στην Ελλάδα Anar Mammadov να τονίζει στο περιθώριο συνεδρίου (ΤΕΕ) ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά το ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν το διοικητικό συμβούλιο της βελγικής Fluxys να αποφασίζει την αποχώρηση του ενδιαφέροντος για τον ΔΕΣΦΑ,
με το σίριαλ της πώλησης να λαμβάνει νέα τροπή.

Μετά το διαγωνισμό του 2013 η Κομισιόν έχει ζητήσει προκειμένου να εγκρίνει τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη Socar, η εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν να παραχωρήσει ποσοστό τουλάχιστον 17% σε ευρωπαϊκή εταιρεία για λόγους συμμόρφωσης με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ για την ενέργεια και τον ανταγωνισμό. Έτσι, η Fluxys σε κοινοπραξία με την ισπανική Enagas είχαν δηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο φαίνεται πως πλέον η εταιρεία αρχίζει και “μετρά”. τον επιχειρηματικό κίνδυνο για επενδύσεις σε υφιστάμενα δίκτυα στην τρέχουσα συγκυρία.

Ακόμα και να οδηγηθεί σε ναυάγιο το deal για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ η Socar “πέρασε” το μήνυμα ότι δεν θα είναι υπεύθυνη αφού παραμένει παρούσα μετά από τρία χρόνια προσμονής. Πλέον μένει να δούμε τις ενέργειες τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της ελληνικής πλευράς σε περίπτωση επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για αποχώρηση της Fluxys.
Keywords
Τυχαία Θέματα