ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

18:41 18/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Δεύτερο συμπληρωματικό πόρισμα για τους λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση των υποβρυχίων αναμένεται να καταθέσει το ΣΔΟΕ στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή του διευθυντή του...
ΣΔΟΕ Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου και του ελεγκτή Χαράλαμπου Αθανασόπουλου, εκτός από το πόρισμα που έχουν ήδη συντάξει για την προμήθεια των υποβρυχίων, έχουν ζητήσει από τράπεζες της Ελλάδας
και του εξωτερικού στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση από την δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των τραπεζών θα αφορούν μεταξύ άλλων τους επιχειρηματίες κ.κ. Aλ. Αβατάγγελο, Μ. Ματαντό και Μ.Φιλιππίδη, τον πρώην γ.γ. εξοπλισμών Γ. Σμπώκο, καθώς και τον στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γ. Μπέλτσιο.

Ειδικά για τον κ. Σμπώκο που διετέλεσε γ.γ. εξοπλισμών επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατέθεσαν ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι ο κ. Σμπώκος αγόρασε μία μαρίνα σε ένα νησί, πράγμα το οποίο ελέγχεται. Ενώ όσον αφορά στο ξενοδοχείο που φέρεται να διαθέτει ο κ. Σπώκος στην Κρήτη, ο κ. Παπαγεωργίου φέρεται να είπε πως δεν έχει γίνει ακόμα έλεγχος επειδή ανήκει σε off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Ο κ. Σμπώκος πάντως έχει κληθεί στην προανακριτική επιτροπή την Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά στην περιουσιακή κατάσταση και την ακίνητη περιουσία του κ. Τσοχατζόπουλου οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δήλωσαν ότι ερευνάται από διαφορετικό κλιμάκιο του σώματος, το οποίο έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη.

Στην επιτροπή κατέθεσε ακόμα ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Π. Νικολούδης, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι εφόσον δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει καμία έρευνα ενώ παράλληλα σημείωσε ότι αν είχε στοιχεία θα τα έστελνε στον Εισαγγελέα.

Τέλος, κατά την κατάθεσή του νωρίτερα στην επιτροπή ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου αποκάλυψε πως η σύμβαση των υποβρυχίων φαίνεται να είναι διάτρητη. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο 40% που έχει φτάσει ο έλεγχος για τις συμβάσεις και τα αντισταθμιστικά των υποβρυχίων, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν διαφορές στην υλοποίηση του έργου και τα φορολογικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα