Διαχωρισμο του εφετειου σε δυο τμηματα ζητουν οι δικαστες

Με την πρόταση του Αρείου Πάγου για τον πλήρη διαχωρισμό του Εφετείου Αθηνών σε δύο βασικά τμήματα, ένα αμιγώς Πολιτικό Τμήμα και ένα Ποινικό, συμφώνησαν οι δικαστές του μεγαλύτερου εφετείου της χώρας, όπως...
πρότεινε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχάλης Θεοχαρίδης, στη διάρκεια επίσκεψής του στο δικαστήριο.
Ο κ.Θεοχαρίδης συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Χαράλαμπο
Μαχαίρα και αντάλλαξε απόψεις με τους εφέτες για την οργάνωση και τη λειτουργία του εφετείου. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, θα προταθεί στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποδεχθεί την πρόταση αυτή και να κατατεθεί στην Βουλή σχετική τροπολογία, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο διαχωρισμός αυτός.
Ακόμα, τέθηκε το ζήτημα της επίσπευσης απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς εκκρεμούν υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη και αποφασίστηκε να ζητηθεί η ενίσχυση των γραμματειών του Εφετείου Αθηνών, με προσωπικό που θα προέλθει από τη γνωστή «κινητικότητα» των υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα.
Επίσης, επισημάνθηκε ότι θα βελτιωθούν οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης στο Εφετείο Αθηνών, με την ολοκλήρωση της κατασκευής των οκτώ νέων αιθουσών από την «Θέμις Κατασκευαστική».
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα δικαστήρια της χώρας, με πρώτο σταθμό το Πρωτοδικείο και Εφετείο Καλαμάτας.
Keywords
Τυχαία Θέματα