Διαδοχικες συναντησεις στο προεδρικο μεγαρο για τη χρυση αυγη...

11:20 24/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την...
εκτός νόμου δράση οργανωμένων ομάδων της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος
Μεϊμαράκης.
Ο κ. Παπούλιας αναμένετο να έχει συνάντηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για την Παρασκευή στις 14:00.
Επισήμως η πρωτοβουλία των συναντήσεων αυτών ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο οι δύο υπουργοί αναμένεται να ενημερώσουν τον κ. Παπούλια για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής.
Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Μεϊμαράκη αναμένεται να επισημοποιήσει τη σύγκληση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου για το θέμα. Σύγκληση που ζήτησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και εμμέσως πλην σαφώς αποδέχθηκε η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
Η χθεσινή αντικατάσταση οκτώ αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που αφορά σε καταγγελίες για αστυνομικούς που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και η έρευνα- εξπρές της εισαγγελίας για τη δράση της Χ.Α. μαρτυρούν και τη σπουδή της κυβέρνησης να κινηθεί τάχιστα στο πνεύμα και των προχθεσινών δηλώσεων του Πρωθυπουργού.
Σπουδή που συνδέεται και με το γεγονός ότι η δημοσκοπική άνοδος και η δράση της Χρυσής Αυγής έχει περάσει πλέον τα σύνορα της χώρας και όπως συνομολογούν στελέχη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης «το μόνο που δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι να διασύρεται διεθνώς από τη δράση ακροδεξιών - ναζιστικών κομμάτων και ομάδων».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα