Διακοπη των εργασιων διασωσης στο costa concordia, καθως πηρε κι αλλη κλιση

06:34 17/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Επ' αόριστον ανεστάλησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ναυαγισμένο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, καθώς το πλοίο πήρε κι άλλη κλίση, γλιστρώντας πάνω στους βράχους όπου έχει προσαράξει. Ο τελευταίος απολογισμός από το ναυάγιο είναι έξι νεκροί και 16...
αγνοούμενοι, ενώ μείζον πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές κλειδαριές στις καμπίνες μπορεί να έχουν μπλοκάρει λόγω του μπλακ άουτ που προκλήθηκε κατά την πρόσκρουση. Προφυλακισμένος ο καπετάνιος, που υποστηρίζει ότι δεν κάνε κανένα
λάθος σε αντίθεση με την διαχειρίστρια εταιρεία που του αποδίδει λάθος.
«Το πλοίο γλίστρησε εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως. Απομακρυνθήκαμε αμέσως. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ανησυχούσαμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος Λούκα Κάρι.
«Οι επιχειρήσεις ανεστάλησαν. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη σταθερότητα του πλοίου και δεν ξέρουμε πότε θα επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις» δήλωσε.
Ο 52χρονος καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αρνείται ότι υπέπεσε σε λάθη και υποστηρίζει ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο δεν ήταν χαρτογραφημένος.
Στις καταγγελίες ότι ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το πλοίο, απαντά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι αξιωματικοί του Costa Concordia ήταν οι τελευταίοι που έφυγαν. Πάντως, ο Σκετίνο έχει προφυλακιστεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας La Stampa, φέρεται να σχεδίαζε τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Υπό κράτηση βρίσκεται και ο υποπλοίαρχος, Τσίρο Αμπρόσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα