Διχαζει η μετεγκατασταση του υπ. οικονομικων

09:50 17/5/2016 - Πηγή: Fimotro
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει για το σχέδιο μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο των πρώην αποθηκών της καπνοβιομηχανίας «Kεράνης» στη λεωφόρο Θηβών...

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, παρουσίασε χθες τις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, ότι με τη μετεγκατάσταση θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών. Την ώρα όμως που ο κ. Αλεξιάδης παρουσίαζε το κτίριο της Θηβών, οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι έκαναν λόγο για «οσμή σκανδάλου που δεν μπορούν να κρύψουν οι φιέστες» ενώ και ο
Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής κράτησε αποστάσεις προτάσσοντας την ανάγκη παροχής στοιχείων που να δικαιολογούν τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου.
Μάλιστα ο κ. Πιτσιλής, ανέφερε ότι «οι υπάλληλοι δεν είναι εμπορεύματα για να τα μετακινούμε έτσι απλά» χωρίς να έχει υπολογιστεί επακριβώς τι θα σημάνει η μετακίνηση τους σε άλλο κτίριο σε όρους αποδοτικότητας της εργασίας τους αλλά και τυχόν ανατροπών στην προσωπική τους ζωή. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή θα πρέπει να εξεταστούν διάφορα προβλήματα όπως η μεταφορά των υπαλλήλων από το κέντρο της Αθήνας στη Λεωφόρο Θηβών αλλά και η διευκόλυνση των φορολογούμενων που επισκέπτονται τις υπηρεσίες.
Το θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών εξετάζεται από ειδική επιτροπή που έχει συστήσει η ΓΓΔΕ η οποία θα αναλύσει όλα τα στοιχεία κόστους αλλά και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Κατά την παρουσίαση του κτιρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι το δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα για ενοίκια ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις πάρκινγκ.
Αντιδράσεις
Με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Αττικής - Κυκλάδων και η Ένωση Τελωνειακών Ελλάδας υποστηρίζουν ότι η επιμονή και οι μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που αφορά την εκποίηση της δημόσια περιουσίας και τη συντήρηση, με σκανδαλώδεις όρους, ιδιωτικών συμφερόντων απ’ τα ταμεία του δημοσίου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να μας πείσει ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο τη μείωση των δαπανών του δημοσίου, φαντάζει τουλάχιστον αστεία, για όσους έχουν στοιχειώδη εικόνα των όρων της σύμβασης, αλλά και όσων λαμβάνουν χώρα συνολικότερα στο υπουργείου Οικονομικών.
Η κυβέρνηση παρευρίσκεται και πρωταγωνιστεί σε μια φιέστα που προετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, αποκλείοντας τους εργαζόμενους και όλους όσους υπήρχε κίνδυνος να «χαλάσουν» τη φιέστα της συγκάλυψης και φυσικά ξεχνώντας όλα όσα έλεγε μερικούς μήνες πριν, καταγγέλλοντας με δριμύτητα τη διαδικασία και τους όρους πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ένα εκ των οποίων είναι και το κτίριο Κεράνης».
Keywords
Τυχαία Θέματα