''διευθυνσεις και ονοματα'' ζητα η κυπριακη βουλη...

14:33 28/3/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΟΣΩΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...
Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών απέστειλαν στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου επιστολή με την οποία ζητείται να διαβιβαστεί στο νομοθετικό σώμα ...
ο κατάλογος των φυσικών και νομικών
προσώπων που απέσυραν ή μετέφεραν καταθέσεις εκτός Κύπρου πέραν των 100.000 ευρώ, δύο μήνες πριν από την απόφαση του Eurogroup στις 15 Μαρτίου.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία η Κεντρική Τράπεζα έχει υποχρέωση να διαβιβάσει τον κατάλογο στη Βουλή, ωστόσο η δημοσιοποίηση του καταλόγου θα αποφασιστεί από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νομικών της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου, αναμένεται να καταθέσει αίτηση στα δικαστήρια Λευκωσίας, για έκδοση προσωρινού διατάγματος (Interim order) για αναστολή της απόφασης που προέκυψε με την εξυγίανση, στην Τράπεζα Κύπρου, τη διαγραφή δηλαδή των υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωνε πριν δύο μέρες ότι οι Τράπεζες ανήκουν στους μετόχους.

«Δεν είναι ούτε του Διοικητού ούτε κανενός. Ο Διοικητής μπορεί να ελέγχει, δεν διατάσσει ούτε διορίζει ούτε παύει ούτε μπορεί να κλείσει τράπεζες. Δυστυχώς, έμειναν με απάθεια οι δικοί μας. Εγώ έχω πει να κινήσουν αγωγή», ανέφερε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα