Διεθνης διασυρμος

10:08 19/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : sport-fm.gr
Οι εικόνες ντροπής από το ΟΑΚΑ έκαναν το γύρο του κόσμου διασύροντας το ελληνικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) σε κάθε άκρη της γης. Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ φιλοξενούν εκτενείς αναφορές, φωτογραφίες και πλάνα από όσα θλιβερά έγιναν στο...
περιθώριο του ντέρμπι των «αιωνίων», ενώ δεν λείπουν οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και η σύνδεση των γεγονότων με την κρίση στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό
είναι δημοσίευμα στο Reuters, που υπενθυμίζει πως τα επεισόδια πλέον δεν είναι η εξαίρεση, αλλά μάλλον ο κανόνας στην Ελλάδα: «Παρότι δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν αρκετή βία και εκρήξεις για να μην τελειώσει το παιχνίδι. Ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε πως ‘ είναι μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου’. Κάτι που λέει πολλά, αφού-μεταξύ άλλων-το περσινό παιχνίδι στο ‘Καραϊσκάκης’ είναι χαρακτηριστεί ‘ντέρμπι της ντροπής’, 100 κουκουλοφόροι Έλληνες οπαδοί είχαν επιτεθεί σε Κροάτες πετώντας τους καθίσματα και φωτοβολίδες σε ματς για τα προκριματικά του Euro, ενώ οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω στον περσινό τελικό του Κυπέλλου».
Keywords
Τυχαία Θέματα