Διημερο πενθος στην πολωνια

12:58 5/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Πολωνία ενώ διήμερο πένθος κηρύχθηκε με απόφαση του Προέδρου της Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι, έπειτα από το θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που...
σημειώθηκε στην περιοχή Σεσότσινι, στα νότια της χώρας.
Το δυστύχημα, που είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων 20 ετών, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένας συρμός με επτά βαγόνια που είχε προορισμό τη Βαρσοβία συγκρούστηκε με ένα συρμό με τέσσερα βαγόνια ο οποίος είχε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά για άγνωστο λόγο βρισκόταν στις ίδιες ράγες.

Στα τρένα επέβαιναν περίπου
350 άνθρωποι. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 58 από αυτούς, εκ των οποίων οι 30 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία ανέσυραν το απόγευμα της Κυριακής τις σορούς του 15ου και του 16ου θύματος, καθώς πάσχιζαν να χωρίσουν τα διαλυμένα βαγόνια και να τα βγάλουν από τις σιδηροτροχιές.

«Είναι η πιο τραγική σιδηροδρομική καταστροφή στην ιστορία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε ο πολωνός Πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή τον τόπο του δυστυχήματος μαζί με πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησής του.

Ο ίδιος είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια της σύγκρουσης, αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
Keywords
Τυχαία Θέματα