Δημιουργικη κρατικη λογιστικη...

15:28 1/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και καθώς τα κρατικά έσοδα υστερούν και ο κίνδυνος να μην υποβάλλουν οι πολίτες φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να γλιτώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους που αποφάσισαν οι οικονομικοί εγκέφαλοι του...
αρμόδιου Υπουργείου, είναι προ των πυλών ( ένας στους τρεις έχει υποβάλλει δήλωση ως τώρα με την προθεσμία να εκπνέει στις 16/07), η γνωστή κρατική στρατηγική του εκφοβισμού, της τιμωρίας και της απειλής των τελευταίων χρόνων, ετοιμάζεται να εφαρμοστεί και πάλι.
Και συνεχίζοντας την εξαιρετικά αποτελεσματική τακτική του '' στέλνω ειδοποίηση πληρωμής
του τέλους επιτηδεύματος στον αυτόχειρα από τον Μάρτιο του 1988 Νικόλα Άσιμο '', οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, αντί να φροντίσουν να εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις τους , αφού για άλλη μια χρονιά στοχεύουν πολίτες που δεν έχουν πια εισοδήματα, λόγω της τρομακτικής ύφεσης και της ανεργίας (και ως γνωστόν '' ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος), προετοιμάζουν σχέδιο άμεσου εντοπισμού όσων δε θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση τους, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, εξαιτίας μιας μαζικής παρόμοιας άρνησης. Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται βεβαίως μετά τον εντοπισμό των παραβατών, οι οποίοι θα καλούνται να πράξουν τα δέοντα εκπρόθεσμα πλέον στις ΔΟΥ, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων, έτσι, προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων. Παράλληλα, οι παραβάτες, θα χάνουν το σουρεαλιστικά γενναιόδωρο αφορολόγητο των 5000 ευρώ και θα καλούνται να πληρώσουν, όχι μόνο τον συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση, προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης, αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος.
Και δεν χρειάζεται βεβαίως να επισημάνω ότι οι ενστάσεις μου αφορούν σε όσους δεν έχουν αποδεδειγμένα πια να πληρώσουν και όχι φυσικά σε αυτούς που ενώ έχουν τη δυνατότητα, καταφέρνουν πάντα να ξεγλιστρούν και να γελούν εις βάρος των κορόιδων που πληρώνουν πάντα τα δικά τους σπασμένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα