(ΔΙ)ΟΞΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

15:32 13/1/2011 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η 'Ελενα ΡάλληΣε συναγερμό έχουν τεθεί οι καταναλωτές και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρώπης έπειτα απο την πρόσφατη ανακοίνωση για τον εντοπισμό τροφίμων με διοξίνη στη Γερμανία. Έτσι το κυνηγητό για την εύρεση προϊόντων που βρίσκονται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό άρχισε για ακόμη μια φορά...
Οι διοξίνες αρχικά εντοπίστηκαν σε μονάδες εκτροφής πουλερικών στην Κάτω Σαξονία και στη συνέχεια βρέθηκαν και στο χοιρινό κρέας. Οι αρχές της Γερμανίας
δεν είχαν άλλη επιλογή απο το να κλείσουν, έστω και προληπτικά, πάνω απο 1.000 εκτροφεία με σκοπό να διαπιστώσουν το μεγέθος του προβλήματος. Τα αρχικά ευρύματα έδειχναν ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας καθότι οι τιμές διοξίνης που εντοπίστηκαν στα πουλερικά και τα αυγά ήταν εντός του επιτρεπόμενου ορίου. Μεγαλύτερη όμως αναταραχή προκάλεσε η αποκάλυψη οτι ένας χοίρος ήταν μολυσμένος πάνω απο το όριο, με αποτέλεσμα να θανατωθούν 140 χοιρινά που βρίσκονταν στο
Keywords
Τυχαία Θέματα