Δντ: αναγκαιο οικονομικο προγραμμα για αιγυπτο

07:42 19/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Η οικονομία της Αιγύπτου αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να καταπολεμηθούν μέσα από ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει τη μακροοικονομική σταθερότητα και θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του Διεθνούς...
Νομισματικού Ταμείου στη Μέση Ανατολή Masood Ahmed μετά την επίσκεψη του στο Κάιρο.

Ο κ. Ahmed επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, μετά από αίτημα που απέστειλε τη Δευτέρα
η κυβέρνηση της χώρας για δάνειο $ 3,2 δισ.

Μετά το τέλος των συζητήσεων με τις αρχές της Αιγύπτου ο κ. Ahmed εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι διαβουλεύσεις ήταν παραγωγικές, αλλά τονίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες εβδομάδες στο Κάιρο και στην Ουάσιγκτον, ώστε να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το "οικονομικό πρόγραμμα που μπορεί να υποστηριχτεί από το ΔΝΤ".

"Το πρόγραμμα που έχουν αναπτύξει οι αρχές της Αιγύπτου και οι βασικές του πολιτικές, εξετάζονται αυτή τη στιγμή με τα αναδυόμενα πολιτικά κόμματα, ώστε να εξασφαλιστεί ευρεία πολιτική στήριξη" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Κατά την επίσκεψή μας, είχαμε ακόμα την ευκαιρία να συναντηθούμε με την οικονομική επιτροπή του Κόμματος της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, καθώς και μέλη άλλων κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών" προσθέτει η ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα