ΔΥΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

07:51 21/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Τιμ Χεθέρινγκτον, ο οποίος εργαζόταν για το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair, και ο φωτογράφος του πρακτορείου Getty ελληνοαμερικάνος Κιρς Χονδρός σκοτώθηκαν χθες βράδυ στη Λιβύη. Δύο ακόμα δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν...

από βλήμμα όλμου στην Λεωφόρο Τρίπολης, την κύρια οδική αρτηρία που οδηγεί στο κέντρο της Μιζουράτα.
Ο Χεθέρινγκτον που
είναι επίσης και φωτογράφος, και τιμήθηκε το 2007 με τη σημαντική διάκριση World Press Photo of the Year, συν-σκηνοθέτησε με τον Σεμπάστιαν Γιούνκερ το 2010 το ντοκιμαντέρ για τον αφγανικό πόλεμο "Restrepo", που προτάθηκε για το Οσκαρ του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Ο Χονδρός  έχει καλύψει σημαντικές συγκρούσεις στο Κόσοβο, την Αγκόλα, τη Σιέρα Λεόνε, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Κασμίρ, τη Δυτική Όχθη, το Ιράκ και τη Λιβερία και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, αναμεσά τους το χρυσό μετάλλιο Robert Capa του 2005, ενώ η δουλειά του στη Λιβερία του είχε εξασφαλίσει υποψηφιότητα για το βραβείο Pulitzer.
Σημεινεται ότι ένας εικονολήπτης του δικτύου Al Jazeera, ο Άλι Χάσαν Αλ Τζάμπερ σκοτώθηκε και ένας άλλος δημοσιογράφος από το τηλεοπτικό κανάλι τραυματίστηκε στις 12 Μαρτίου σε ενέδρα κοντά στη Βεγγάζη, ορμητήριο της αντιπολίτευσης στην ανατολική Λιβύη.
Επρόκειτο τότε για τον πρώτο δημοσιογράφο ξένου μέσου ενημέρωσης που σκοτωνόταν στη Λιβύη, από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μουάμαρ Καντάφι στις 15 Φεβρουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα