Δυο μετρα και δυο σταθμα...

11:44 14/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ο Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δε σταμάτησε να ζητά από τους πολίτες αυτοδυναμία για να μπορέσει να κυβερνήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, έλεγε τότε, θα πήγαινε σε επαναληπτικές εκλογές...
καθώς θεωρούσε, τότε, ότι η χώρα χρειαζόταν να κυβερνηθεί από το κόμμα που θα είχε ξεκάθαρη λαϊκή εντολή.
Όλα όμως προφανώς άλλαξαν όταν είδε το δραματικό για το κόμμα του ποσοστό του
18,85% που όχι μόνο αυτοδυναμία δεν του εξασφάλιζε, αλλά καθώς ήταν και το χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ η ΝΔ, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα τις δούμε σύντομα, θα δρομολογήσει ταχύτατες εξελίξεις για τον ίδιο, είτε πάμε, είτε όχι σε επαναληπτικές εκλογές. Ήδη η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του έχει ξεκινήσει, εσωκομματικά κυρίως, αφού ας μην ξεχνάμε ότι ο Κώστας Καραμανλής, διαθέτοντας ισχυρότερο σαφώς πολιτικό έρεισμα στο κόμμα, έφυγε από την προεδρία του και πήγε σπίτι του, έχοντας λάβει, στις εκλογές του 2009, ποσοστό 41,84 %.
Και έτσι τώρα ο Α. Σαμαράς, έχοντας κατά νου τα νέα δεδομένα της πολιτικής κατάστασης κάνει ότι μπορεί και δεν μπορεί, ώστε να μην πάμε στις επαναληπτικές εκλογές που τόσο σθεναρά υποστήριζε ως λύση σε μια ενδεχόμενη '' θολή '' κατάσταση για το κόμμα του μετεκλογικά. Και δε μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί κατηγορεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά ακριβώς το ίδιο ξεκάθαρο τοπίο, ώστε να μπορέσει, με καθαρή εντολή, να επιχειρήσει να διορθώσει τα '' λάθη '' που έριξαν τη χώρα στα δεινά του Μνημονίου, '' λάθη '' που αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστη όμως, στη συνέχεια, στήριξη της ΝΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα