Εχει ληφθει αποφαση για συγκυβερνηση;

14:30 22/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Κεντροδεξιός"
Μία αντίστοιχη φωτογραφία του Τσίπρα με τον Μεϊμαράκη (χωρίς το χαστουκάκι – μόνο χειραψία), ήταν το κύριο «επιχείρημα» των διεκδικητών της εξουσίας της ΝΔ απέναντι στον προηγούμενο Πρόεδρο του...
κόμματος της Συγγρού. Δηλαδή από τη φωτογραφία μίας στιγμής, μιας χειραψίας του Μεϊμαράκη με τον Τσίπρα στη Βουλή, ήθελαν να βγάλουν το συμπέρασμα πως ο Μεϊμαράκης
ως Πρόεδρος της ΝΔ, θα προχωρούσε σε πολιτική «συναίνεσης» για τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ή και σε συγκυβέρνηση.
Βέβαια ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, το είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να δώσει πράσινο φως σε κάποιο νομοσχέδιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οργάνων του κόμματος. Το είχε αποδείξει και το είχε πράξει, για την ψήφιση του 3ου Μνημονίου που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν Πρόεδρος της ΝΔ. Αλλά αυτά είναι περασμένα (και όχι ξεχασμένα).
Ας δούμε το σήμερα και ας «σκαλώσουμε» επάνω στη φωτογραφία όπου ο Πρωθυπουργός ρίχνει ένα φιλικό χαστουκάκι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την υποτίθεται «μετωπική» τους σύγκρουση στη Βουλή, για την Ασφάλεια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιέσεις της Μέρκελ και των δανειστών είναι τέτοιες που οδηγούν τον Τσίπρα σε λογική παραίτησης (για εσωκομματική εκτόνωση) αλλά όχι και εκλογές.
Σε μία τέτοια περίπτωση μιλάμε για οικουμενική κυβέρνηση με συγκεκριμένο ορίζοντα εκλογών και συγκεκριμένη ατζέντα.
Αν τελικά συμβεί αυτό, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, εκεί που έχει φτάσει η χώρα, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προσέλθει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και να ζητήσει την άδεια του σώματος. Δεν θα πρέπει να έχει προϋπολογίσει και προεξοφλήσει τις αντιδράσεις κανενός. Όπως έκανε για παράδειγμα με την ρουκέτα για συνεργασία με το Ποτάμι, χωρίς την έγκριση κανενός.
Κυρίως όμως θα πρέπει να εξηγήσει, γιατί ενώ μέχρι προχτές δεν ζητούσε εκλογές, μετά ζητούσε εκλογές και τελικά σήμερα οδηγείται σε συγκυβέρνηση.
Ακόμη θα πρέπει να εξηγήσει στους εσωκομματικούς ψηφοφόρους του, πώς γίνεται να έχει προχωρήσει σε υπόγειες συμφωνίες με τον Πρωθυπουργό, ενώ είχε διεκδικήσει το αξίωμα του αρχηγού με την ταμπέλα του «σκληρού» απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεν υπάρχει η δικαιολογία πως άλλαξαν οι συνθήκες, γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστή η κατάληξη της Ελλάδας, ήταν διατυπωμένη σε όλα τα προεκλογικά σποτάκια της επίσημης ΝΔ.
Μια φωτογραφία (Τσίπρα – Μητσοτάκη), χίλιες λέξεις… αλλά μία ερμηνεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα