''ευχομαι δια βιου εγκλεισμο του ακη τσοχατζοπουλου''...

18:41 13/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την πεποίθησή του πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε σχεδιάσει την «επιχείρηση» εξέφρασε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ...
κατά την αγόρευσή του.
«O παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας είχε σχεδιάσει την ‘’επιχείρηση’’, ήταν ο ιθύνων νους και συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου. Ο
πρώην υπουργός εγκατέστη στη θέση αυτή για να υπηρετήσει το λαό και όχι για να αυξήσει την περιουσία του. Η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική, τα κακουργήματα δεν είναι πολιτικά, η δίκη δεν έχει έρεισμα πολιτικό», είπε ο Εισαγγελέας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε: «Συνεννοημένοι ήρθαν στο ακροατήριο οι συγκατηγορούμενοί του που του έριξαν τον λίθο αναθέματος;». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε όλες αυτές τις εταιρείες «ως οχήματα κυκλοφορίας του κατάμαυρου χρήματος» απαριθμώντας τις αγορές της Torcaso, πίσω από την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το 1999 είχε επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δρχ. ενώ ήταν εν ενεργεία Υπουργός.
«Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί διά βίου στη φυλακή. Εύχομαι αυτή να είναι και η απόφαση του δικαστηρίου σας».
Αυτή η τοποθέτηση του Εισαγγελέα αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεσπάσει το ακροατήριο σε χειροκροτήματα.
Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος, αφού τόνισε ότι δεν παρομοιάζει τις δύο υποθέσεις, διευκρίνισε πως την αναφέρει για τις μη πειστικές απαντήσεις των κατηγορουμένων και την απουσία μνήμης.
Εκείνη την ώρα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα φωνάζοντας: «Γίνεστε υβριστής. Όλα έχουν όρια. Τι δουλειά έχει εδώ μέσα η δολοφονία Λαμπράκη;».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα