Ευφορια στις αγορες, καταθλιψη στην αθηνα

19:42 3/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : Πρώτο Θέμα
Η σημερινή καταβαράθρωση του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι ένα ακόμη καμπανάκι για όλους και, κυρίως, για την πολιτική ηγεσία: το πρόγραμμα ανταλλαγής ομoλόγων Psi δεν πηγαίνει όπως περίμεναν, ενώ οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου...
είπαν τα πράγματα με το όνομα τους μετά από πολύ καιρό :
συμφέροντα εντός Ελλάδος έχουν βγάλει μετρητά στο εξωτερικό και αναμένουν την αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου ώστε η χώρα να καταλήξει στην
δραχμή και αυτοί αργότερα να αγοράσουν φθηνά τα πάντα:

(διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=168897 το σχετικό ρεπορτάζ)
Οι προσπάθειες όλων των Ελλήνων πρέπει εκεί να κατατείνουν. Να μην αφήσουν αυτούς τους άρπαγες να πλουτίσουν.
Το σενάριο μπορεί να είναι ακραίο, αλλά όλοι το σκέπτονται και ειδικά την περίπτωση η χρεοκοπία να γίνει εντός του ευρώ. Να σφραγιστούν δηλαδή τα σημερινά ευρώ και να κοστίζουν λιγότερο!

Επειδή, όμως, αυτά είναι σενάρια και είναι οι πρώτες ημέρες του χρόνου ας διατηρήσουμε τις ελπίδες μας. Εν μέσω λοιπόν γενικής ευθυμίας στις αγορές, η ελληνική είχε μια ακόμη δύσκολη ημέρα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 665,63 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,20%. Η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν μερικά στηρίγματα από μη τραπεζικές μετοχές.

Πάνω από 11% η πτώση της Eurobank, 10,2% για την Alpha Bank. Στα 1,46 ευρώ η Εθνική έχασε 7,5% . Πτώση 7,5% για την Τράπεζα Κύπρου και 9,19% για την Marfin Popular.

Στον αντίποδα, κέρδη 1,34% για την ΔΕΗ,1,33% για την Βιοχάλκο, 1,90% για τα Ελ.πε. Κέρδη 1,23% για τον Τιτάνα, 0,35% για την Motor Oil και 0,8% για την Jumbo.

Στα 18,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές.

Την ίδια ώρα, άνοδος πάνω από 1,5% χαρακτηρίζει την Φρανκφούρτη, σχεδόν 2% το Λονδίνο και πάνω από 2% τον δείκτη Dow Jones στο χρηματιστήριο της Wall Street, με φόντο θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τη μείωση της ανεργίας στη Γερμανία στο 6,8%, σε ιστορικά χαμηλό, δηλαδή, ποσοστό.

Ανοδικά και το ευρώ, στα επίπεδα των 1,3060 δολαρίων, ενώ με φόντο τις κινήσεις του Ιράν (διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/world/article/?aid=168878 σχετικό ρεπορτάζ)
Keywords
Τυχαία Θέματα