''ειναι ενα εξαιρετικο αποτελεσμα''...

22:44 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...
Προς την απόλυτη αυτοδυναμία φαίνεται να κινείται η κεντροδεξιά συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών υπό την Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, ...
σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF και με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση, χωρίς ωστόσο να την έχει εξασφαλίσει.
Η γερμανική κρατική τηλεόραση
έδινε λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδος στην Κεντροδεξιά 304 έδρες εκ των 606 του γερμανικού κοινοβουλίου (ο αριθμός των εδρών είναι το λιγότερο 598, ωστόσο αυξομειώνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση), με ποσοστό 42,4% - 42,5%, σε μεγάλη απόσταση από τους δεύτερους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κινούνται μεταξύ 25,4% και 25,9%.
Λίγο αργότερα, η εκτίμηση έδινε στους Χριστιανοδημοκράτες 302 εκ των 606 εδρών, πράγμα που θα σήμαινε ανάγκη συνεργασίας με τους Σοσιαλδημοκράτες ή με τους Πράσινους.
Εκτός Βουλής οι Φιλελεύθεροι
Το αποτέλεσμα, ωστόσο, αποδεικνύεται πιθανότατα καταστροφικό για τους κεντρώους, φιλελεύθερους «Ελεύθερους Δημοκράτες» του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, οι οποίοι, με 4,5% - 4,6% φαίνεται να μένουν οριστικά εκτός Βουλής και, φυσικά, εκτός κυβέρνησης.
Ηχηρή η παρουσία των Ευρωσκεπτικιστών
Στο όριο της εισόδου στο κοινοβούλιο βρίσκεται και το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), το οποίο θα δώσει μάχη για να καθιερωθεί ως κοινοβουλευτική δύναμη.
«Προφανώς οι ψηφοφόροι οι οποίοι εγκατέλειψαν τους Φιλελεύθερους το έκαναν γίατι τους απογοήτευσε. Κινήθηκαν είτε προς τους Χριστιανοδημοκράτες είτε προς εμάς, την Εναλλακτική για τη Γερμανία, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι αλλάξαμε ριζικά τη δομή του γερμανικού πολιτικού συστήματος. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι προσελκύσαμε ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και πιστεύουμε ότι αυτό θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε στη Βουλή. Εάν δε τα καταφέρουμε, θα θέσουμε ως στόχο μας την επιτυχία στις επερχόμενες ευρωεκλογές», τόνισε ο Μπέρντ Λούκε, επικεφαλής του κόμματος.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Αριστερά, το μετακομμουνιστικό διάδοχο κόμμα του κυβερνώντος ΕΣΚΓ της Ανατολικής Γερμανίας, με 8,3% - 8,4%, ενώ τέταρτοι έρχονται οι κεντροαριστεροί Πράσινοι με 8% – 8,2%.

Μέρκελ: «Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα» «Οι επευφημίες σας δείχνουν ότι έχουμε πραγματικά κάτι να γιορτάσουμε. Πρόκειται για εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους οι οποίοι έδειξαν τόσο μεγάλη πίστη στα συντηρητικά κόμματα. Και θέλω να υποσχεθώ στους ψηφοφόρους ότι θα κινηθούμε υπεύθυνα και με μεγάλη σύνεση. Οι Χριστιανοδημοκράτες θα κάνουν τα πάντα ώστε η Γερμανία να συνεχίσει να ευημερεί», σημείωσε, σε δηλώσεις της μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, η Σόιμπλε: Να μην ανησυχεί η Ευρώπη
Φανταστικό χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα οι Φιλελεύθεροι να εισέλθουν στο κοινοβούλιο ώστε η Κεντροδεξιά να έχει μια σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία. «Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, μια δικαίωση για την Άγκελα Μέρκελ. Για να είμαι ειλικρινής, ελπίζω να εισέλθουν στη Βουλή και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες. Τότε θα έχουμε σταθερότητα». Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι είναι νωρίς για προβλέψεις για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης. «Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη Γερμανία. Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε υπεύθυνα το ρόλο μας», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Έτοιμοι για συνομιλίες με τη Μέρκελ οι Πράσινοι;
Έτοιμοι για συνομιλίες με τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ δηλώνουν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι κεντροαριστεροί οικολόγοι Πράσινοι, εκφράζοντας ωστόσο απαισιοδοξία για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.
Κάθε συνεργασία με την Αριστερά απορρίπτει ο Στάινμπρουκ
Η πρωτοβουλία βρίσκεται στο στρατόπεδο της κ. Μέρκελ, δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κυβερνητική συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών - Πράσινων με την μετακομμουνιστική Αριστερά, ακόμη και αν τα τρία κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά την πλειοψηφία στη Βουλή.
Πηγή : nasftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα