Εκτ: απιθανη η μεταβολη του επιτοκιου απο το 1%

15:29 9/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Αμετάβλητο στο 1% αναμένεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το βασικό επιτόκιο του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της, ενώ η συνέντευξη που θα δώσει στη συνέχεια ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι αναμένεται να επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο συμβολής της...
τράπεζας στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Όλα
τα μάτια θα είναι στραμμένα στο τι θέλει να κάνει η ΕΚΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα, καθώς τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν ως έχουν. Ο κ. Ντράγκι είναι πιθανόν να είναι φειδωλός στις δηλώσεις του, καθώς δεν έχει ξεδιαλύνει ακόμη η κατάσταση όσον αφορά το θέμα της Ελλάδας, σύμφωνα με το Rueters.

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times σημειώνει, επίσης, ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ αναμένεται ευρύτατα να διατηρηθεί στο 1% και η προσοχή στη συνέντευξη του Ντράγκι θα επικεντρωθεί στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αν πριν από τη συνέντευξη - είναι προγραμματισμένη για τις 15.30 ώρα Ελλάδας - υπάρξει συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, τότε ο κ. Ντράγκι μπορεί να παρουσιάσει τη θέση της ΕΚΤ σχετικά με το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων ύψους 40 δισ. ευρώ που κατέχει.

Οι Financial Times επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία η ΕΚΤ θα αποδεχόταν να παραιτηθεί από τα πιθανά κέρδη που θα είχε από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, τα οποία αγόρασε στη δευτερογενή αγορά σε τιμές χαμηλότερες της ονομαστικής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα