Εκτακτη προσθετη επιχορηγηση ζηταει το απθ

19:25 5/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Την αναστολή του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος...
σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Το ΑΠΘ τις τελευταίες εβδομάδες υπολειτουργεί, καθώς οι εργολαβικοί εργαζόμενοί του στην καθαριότητα απαιτούν την καταβολή παλαιότερων δεδουλευμένων.

Η Σύγκλητος, αν και,
όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει τον «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη φύλαξη και καθαριότητα του Ιδρύματος», τους καλεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η Σύγκλητος ζητεί από το υπουργείο Παιδείας πρόσθετη επιχορήγηση ύψους 7 εκατ. ευρώ, παρ' ότι το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι σε περίοδο κρίσης είναι αδύνατο να δοθεί οποιαδήποτε επιπλέον ενίσχυση στα πανεπιστήμια.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε επίσης να προτείνει κοινή πορεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης την Πέμπτη στις 11 π. μ. και να διεκδικήσει συνάντηση αντιπροσωπείας μελών της με τον υπουργό.

Με αυτό το σκεπτικό «απευθύνει έκκληση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα να ενισχύσει τη συνοχή, την ενότητα και την αλληλεγγύη προκειμένου το Πανεπιστήμιο να παραμείνει όρθιο και σε λειτουργία σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη».

Η έκκληση απευθύνεται ταυτόχρονα και προς την κοινωνία, από την οποία ζητείται «να υποστηρίξει τον αγώνα που δίνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο για ισότιμη συμμετοχή όλων στη γνώση και στη μόρφωση».
Keywords
Τυχαία Θέματα