Εκτος τροχιας το προγραμμα λεει ο στουρναρας

00:27 6/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέο μήνυμα προς την τρόικα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις ώστε στη συνέχεια ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα σταθερότητας, έστειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Σε δήλωση...
που έκανε στους Financial Times ο υπουργός
τονίζει ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων». Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, ο υπουργός πρόσθεσε πως ο κυβερνητικός συνασπισμός θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προτού ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
H δήλωση που φέρεται να έκανε ο κ. Στουρνάρας αναφέρει:
"Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε πίσω σε τροχιά".
Το δημοσίευμα, πάντως, φέρει τον τίτλο :«Η Ελλάδα παραιτείται του αιτήματός της για χαλάρωση των όρων του προγράμματος» σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, η ανάλυση ξεκινά λέγοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά αναζήτησης πιο ήπιων όρων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, μετά τις προειδοποιήσεις πως αυτά θα απορρίπτονταν από τους διεθνείς πιστωτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα