''εντοπισαμε το συνολο των ακινητων των offshore στην ελλαδα''...

20:07 21/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει δραστικά την φοροδιαφυγή επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απαριθμώντας παράλληλα τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στις offshore εταιρίες...
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και αυτό φαίνεται από συγκεκριμένες ενέργειες όπως οι έλεγχοι στα ακίνητα που ανήκουν σε offshore
εταιρίες στο Κρανίδι και αλλού. Ηδη έχουν καταγραφεί 6.075 εξωχώριες εταιρίες που διαθέτουν ακίνητα στην Ελλάδα» και πρόσθεσε «έχει ξεκινήσει ο έλεγχος 315 υποθέσεων και έχουν βεβαιωθεί 40 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και έχουν εισπραχθεί 6 εκατ ευρώ φόροι».

Ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί εξωχώριες εταιρίες με έδρα τις Βρετανικές παρθένες νήσους και «αμέσως έδωσα εντολή στο ΣΔΟΕ να ξεκινήσει ελέγχους. Ηδη υπάρχουν 102 εντολές, οι 88 από την Διεύθυνση περιφέρειας Αττικής και 14 από ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας». Τόνισε ότι καθορίζονται τα κριτήρια για την επιλογή εκείνων των υποθέσεων που θα πηγαίνουν απευθείας στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου ενώ σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει οι συμφωνίες για ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών με «μη συνεργάσιμα» Κράτη όπως νησιά Κεϋμαν, Τζέρσι, Σαμόα, νήσοι Κουκ κ.α.

Επισήμανε δε πως το υπουργείο έχει πλέον την δυνατότητα να εντοπίζει άμεσα εκείνα τα φυσικά πρόσωπα των οποίων η κατανάλωση δεν συμβαδίζει με τα εισοδήματα που δηλώνει στις φορολογικές δηλώσεις ενώ τέλος υποστήριξε ότι οι έλεγχοι τόσο στην λίστα των 54.000 εμβασμάτων όσο και για την λίστα Λαγκάρντ προχωρούν και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα