''επιχειρηση τρομοκρατησης του φοιτητικου κινηματος στην ασοεε''...

«Με το κλασικό πρόσχημα του παρεμπορίου στήθηκε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση εισβολής στο πανεπιστημιακό άσυλο και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος...
κι όλα αυτά από τους θιασώτες της “θεωρίας των δύο άκρων” και της “μη βίας”» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Πατησίων, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εισβολή» μεγάλης αστυνομικής δύναμης, σε ώρα αιχμής και με τη σχολή γεμάτη φοιτητές.
«Είναι περιττό να πούμε το πόσο εγκληματική, επί της ουσίας, είναι μια τέτοια εισβολή σε ώρα μαθημάτων και με τη σχολή γεμάτη. Πολύ περισσότερο, είναι απίστευτο το θράσος της αστυνομίας ώστε να ζητεί την εκκένωση της σχολής προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνά της» επισημαίνεται.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε επέμβαση της αστυνομίας σε χώρους ασύλου και ζητεί να μπει τέλος στις «αναίτιες και τρομοκρατικές εισβολές», τονίζοντας ότι άκρο δεν είναι ούτε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ούτε οι μετανάστες που «κυνηγιούνται μανιωδώς τη στιγμή που τα κυκλώματα του παρεμπορίου μένουν ανέπαφα».
«Ακραία είναι η κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια, όπως και κάθε ελεύθερος χώρος κοινωνικής έκφρασης, είναι τσιφλίκι στο οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνεται ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο πορεύεται η «ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά» δεν είναι παρά η άλλη όψη του πολέμου που έχει κηρύξει η ίδια κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία.
«Εμείς θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια μη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία. Δεν τρομοκρατούμαστε, παρά γεμίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής που κλέβουν τις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του θέλουν τα πανεπιστήμια άσυλα παρανομίας
«Είναι αδιόρθωτοι! Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του θέλουν τα Πανεπιστήμια άσυλα παρανομίας και αποθήκες λαθρεμπορίου παράνομων μεταναστών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
«Αντί να ακούσουν τον κόσμο που απαιτεί να λειτουργούν ομαλά τα πανεπιστήμια και να μην πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι των φοιτητών και των οικογενειών τους, συντάσσονται με όσους επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση των Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΝΔ, η ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του αντί να ακούσουν την αγωνία του έλληνα καταστηματάρχη που αντιμετωπίζει το παράνομο, αδήλωτο εμπόριο και το όργιο φοροδιαφυγής μπροστά στο μαγαζί του, επιλέγουν να δικαιολογήσουν τους παράνομους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως «εγκληματική» την εφαρμογή του νόμου από την αστυνομία.
«Όμως, η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διαιώνιση οποιουδήποτε “ασύλου παρανομίας”, όσο και αν το επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πέντε συλλήψεις μικροπωλητών και ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο πεζοδρόμιο, εξωτερικά του πανεπιστημίου, όπου οι μικροπωλητές είχαν εναποθέσει προς πώληση προϊόντα- μαϊμού καθώς και άλλα είδη παρεμπορίου. Στο σημείο συνελήφθη ένας αλλοδαπός μικροπωλητής.
Οι υπόλοιποι, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη, επιτέθηκαν στους πρώτους αστυνομικούς που προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια εισήλθαν σε εσωτερικό χώρο - προαύλιο του πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και συνέλαβαν τέσσερις από αυτούς, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, από την έξοδο της οδού Αντωνιάδου.
Επί της Αντωνιάδου εντοπίστηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, γεμάτο με προϊόντα παρεμπορίου, με τα οποία εφοδιάζονταν οι μικροπωλητές.
Στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου. Από τις επιθέσεις των μικροπωλητών τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.
Keywords
Τυχαία Θέματα