Επισημανσεις κ. χατζηδακη επι του ν/σχ για την επιχειρηματικοτητα

Με επιφυλάξεις έγιναν δεκτές από τη ΝΔ οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, σχετικά με το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα. Με ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι... το κόμμα του θα μελετήσει «με προσοχή» το νομοθέτημα, στηρίζοντας κάθε διάταξη «για μια Ελλάδα
φιλική στην επιχειρηματικότητα» και απορρίπτοντας «κάθε μέτρο που διαιωνίζει γραφειοκρατικές αντιλήψεις και δημιουργεί εμπόδια για την αναπτυξιακή επανάσταση που η πατρίδα μας χρειάζεται».
Όπως παρατηρεί ο τομεάρχης της ΝΔ, το νέο νομοσχέδιο παρουσιάζεται «σε ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον», γεγονός που επιβεβαιώνεται από «το εντυπωσιακά χαμηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την Β' φάση του επενδυτικού νόμου».«Ακόμα κι αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις, το ποσό που θα διατεθεί θα είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο που είχε δεσμευτεί για αυτό το σκοπό. Και αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο, αν συνδυαστεί με τα εξίσου απογοητευτικά αποτελέσματα της Α’ φάσης πριν από μερικούς μήνες», εξηγεί.Χαρακτηρίζει τέλος καλοδεχούμενη «όποια προσπάθεια μπορεί να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση, μέχρι τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «λύσεις σε πιο στέρεα βάση μπορούν δοθούν μόνο μέσω των εκλογών». «Αυτές τις λύσεις προβάλλει η Νέα Δημοκρατία που θα συγκεντρώσει και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα