Επισημη ερευνα στη γαλλια εις βαρος του ταπι...

19:55 29/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Eπίσημη έρευνα για απάτη σε βάρος του γάλλου πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί ξεκίνησαν οι αρμόδιοι γάλλοι εισαγγελείς.
Η υπόθεση αφορά ...
τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη του Ταπί με το γαλλικό Δημόσιο σχετικά με την πώληση του μεριδίου του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas στην κρατική τράπεζα Credit Lyonnais το 1993. Στη συνέχεια η τράπεζα
πούλησε το μερίδιο έναντι πολύ υψηλότερου αντιτίμου και ο κ. Ταπί την κατηγορούσε ότι την εξαπάτησε.
Κατόπιν παρέμβασης της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, τελικά η υπόθεση παραπέμφθηκε το 2007 σε ιδιωτική διαιτησία, με αποτέλεσμα ο κ. Ταπί να λάβει περίπου 400 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο απ’ ό,τι εκτιμάται ότι θα λάμβανε δια της δικαστικής οδού.
Το μέγεθος της ρύθμισης αυτής προκάλεσε αντιδράσεις στη Γαλλία, όπου πολλοί υποπτεύθηκαν κάποια σχέση με την υποστήριξη που είχε εκφράσει ξεκάθαρα ο επιχειρηματίας προς τον τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Ο Ταπί πάντως απορρίπτει τις κατηγορίες.
Σε ό,τι αφορά την Κριστίν Λαγκάρντ, το Μάιο οι γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μη διενεργήσουν έρευνα σε βάρος της, αλλά αντιθέτως έκριναν ότι πρέπει να τεθεί υπό καθεστώς «συνεπικουρούμενου μάρτυρα», δηλαδή σε ένα ενδιάμεσο καθεστώς ανάμεσα σε αυτό ενός απλού μάρτυρα και του κατηγορούμενου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα