Επιστολη του βουλευτη παυλου σιουφα προς τον προεδρο της βουλης

17:43 4/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Σαμαρικός"
Διαβάστε την επιστολή του βουλευτή κ. Παύλου Σιούφα προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Ενα και μόνο σχόλιο θα κάνουμε εμείς. Όταν ο λαός υποφέρει είναι απαράδεκτο να διατηρούνται προνόμια που προκαλούν. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που...
η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν χάσει την αίγλη τους στην κοινωνία.
Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου, 2012
Προς
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Ενταύθα

κ. Πρόεδρε,
Μέσα
στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, είναι αναγκαίο να καταργηθούν προνόμια που και αν δεν προκαλούν, πρέπει να εκλείψουν ώστε να συμβάλουν στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.
Ειδικώτερα σας προτείνω και σας ζητώ:
1) Να καταργηθεί η αστυνομική φύλαξη των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, των πρώην Πρωθυπουργών, των πρώην Προέδρων της Βουλής, των πρώην και νυν αρχηγών κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, των οιωνδήποτε πρώην υπουργών, των πρώην αντιπροέδρων της Βουλής, των αρχηγών κοινοβουλευτικών ομάδων, των πρώην αρχηγών κομμάτων καθώς και για χήρες των άνω προσώπων.
2) Να καταργηθούν τα γραφεία στη Βουλή όλων των πρώην πρωθυπουργών, πρώην προέδρων της Βουλής και αρχηγών κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και να παύσει η διάθεση σ' αυτούς οιουδήποτε υπαλλήλου μετακλητού ή της Βουλής ή με απόσπαση. Εξαιρούνται όσοι εκ των ανωτέρω είναι σήμερα βουλευτές.
3) Να απολυθούν πάραυτα όλοι οι μετακλητοί υπάλληλοι που φέρονται να απασχολούνται στα γραφεία όλων των άνω εν 1 προσώπων.
4) Να καταργηθούν ή να περιορισθούν σε έναν οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
5) Να απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν σύμφωνα με τα άρθρα 91 και 92 του Β' κανονισμού, χωρίς να έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η πρόσληψή τους.
Εκτιμώ ότι το ποσό της εξοικονόμησης χρημάτων που θα προέλθει από τα ανωτέρω είναι σημαντικό.
Παράλληλα όμως θα δείξουμε στους Ελληνες, ότι άρχισε επιτέλους το νοικοκύρεμα του πολιτικού μας συστήματος.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Παύλος Σιούφας
Βουλευτής Καρδίτσας
Keywords
Τυχαία Θέματα