Ερχεται νεο κουρεμα;

15:15 7/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί ένα.... νέο "κούρεμα" του διακρατικού χρέους, ενώ θα γίνει και η απόσυρση των 50 δισ.ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το...
δημόσιο χρέος.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν και διαρρέουν σχετικά ότι....σε μία κατ΄ ιδίαν
συζήτηση στο σαλόνι του γραφείου του λίγο.... πριν από το Πάσχα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στον συνομιλητή του για το πως βλέπει τον Jean Claude Juncker, είπε: "είναι αδελφός"!

Ο "αδελφός" λοιπόν έρχεται για επίσκεψη την... ερχόμενη Δευτέρα και η κουβέντα που πρόκειται να γίνει θα έχει και ένα κομμάτι που θα είναι χωρίς την παρουσία τρίτων...και...όχι γιατί μεταξύ "αδελφών" λέγονται και πράγματα που δεν πρέπει να ακούγονται από τρίτους, αλλά γιατί στην συνάντηση αυτή θα ειπωθούν και θα συμφωνηθούν πράγματα που έχουν να κάνουν με όσα "δεν πρέπει να συζητούνται τώρα δημοσίως" όπως υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΜΝΙ o νυν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Eurogroup!

Τι είναι αυτά;

Πρώτα από όλα το νέο "κούρεμα" του διακρατικού χρέους.
Και δεύτερον η απόσυρση των 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το δημόσιο χρέος.

Ο κ. Juncker θεωρείται παρ΄ ότι δεν είναι τόσο μεγάλος σε ηλικία ως η... "γριά αλεπού" της Ευρωζώνης.
Ο άνθρωπος που μπορεί να... τα ρίξει στην Merkel και αυτή να κάτσει να τον ακούσει με προσοχή.
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης τον σέβονται και κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος όταν τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από αμέτρητες αναβολές.

Τώρα θα μου πείτε κάτσε να γίνει πρώτα, εγώ ξέρω πάντως ότι ο... Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχες για την... "επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας", μάχες σκληρές που ανάγκασαν ακόμα και το... ΔΝΤ να κάνει την.... σκληρή αυτοκριτική του !

Για να δούμε θα επιβεβαιωθώ;

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα