ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΖΑΠΠΕΙΟ 2'' Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

00:25 9/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Έτοιμος να ρίξει το γάντι στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου την Πέμπτη, στο πλαίσιο της παρουσίασης του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος «Ζάππειο ΙΙ», εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να θέσει αίτημα για για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υποστηρίζοντας...
ότι το κύρος της κυβέρνησης έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, η κυβέρνηση,
μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και τονίζουν ότι πλέον δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση -αν και έχει τη δεδηλωμένη- να παραμείνει στην εξουσία.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι μια αδύναμη κυβέρνηση, το κύρος της οποίας έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και είναι ευάλωτη σε υποχωρήσεις.
Η ΝΔ έχει ως «όπλο» τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά την απόρριψη της πολιτικής του μνημονίου, όπως λένε χαρακτηριστικά. Για την κακή εικόνα που υπάρχει και για την αξιωματική αντιπολίτευση αντικρούουν ότι οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα γραφεία της ΝΔ εμφανίζουν το κόμμα με ανοδικές τάσεις και θεωρούν ότι με το «Ζάππειο ΙΙ» θα ξεκινήσει η πολιτική και δημοσκοπική ανάκαμψη.
Παρά το κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται στην κορυφή της ηγετικής ομάδας για το αίτημα περί πρόωρων εκλογών, υπάρχει μεγάλη ομάδα βουλευτών που απορρίπτουν τη συγκεκριμένη κίνηση και υποστηρίζουν ότι αυτήν την εποχή θα ήταν καταστροφικές.
Keywords
Τυχαία Θέματα