ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

14:16 7/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Εν μέσω πολιτικής κρίσης και αβεβαιότητας, οιαγορές «δείχνουν τα δόντια τους» στην Ιταλία, με το σπρεντ των ιταλικών ομολόγων να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, διαμορφώνοντας επιτόκιο...
που ξεπερνά ήδη το 6,6%. Σενάρια για παραίτηση του Μπερλουσκόνι, τα οποία διαψεύδει ο ιταλός πρωθυπουργός.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αναφοράς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1997. Με απόδοση 7% χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία
αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση ενός ομολόγου ακολουθεί πορεία αντίστροφη της τιμής του και αντικατοπτρίζει το κόστος δανεισμού του εκδότη.

Σημειώνεται ότι στις συναλλαγές της προηγουμένη Παρασκευής, η απόδοση των ιταλικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας διαμορφωνόταν στο 6,371%.

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ρώμης επηρεάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που έχουν ανοίξει στο σύνολό τους σε αρνητικό έδαφος, Λίγο μετά τις 11.30, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημείωνε πτώση 1,18% ο CAC 40 στο Παρίσι 1,37% και το χρηματιστήριο του Λονδίνου λίγο πάνω από το 1%.

Την ίδια ώρα, ανεβαίνει το χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για επικείμενη παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δύο έγκυροι δημοσιογράφοι, του περιβάλλοντος του ιταλού πρωθυπουργού δήλωσαν χωριστά ότι επίκειται η παραίτηση του Μπερλουσκόνι. "Το ότι ο Σίλβιο Μπρλουσκόνι παραιτείται είναι πλέον σαφές σε όλους, είναι ζήτημα ωρών, λεπτών, σύμφωνα με ορισμένους", δήλωσε ο Τζουλιάνο Φεράρα, διευθυντής της εφημερίδας Il Foglio, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Παράλληλα, ο Φράνκο Μπέκις δήλωσε στο Twitter ότι επίκειται η παραίτηση Μπερλουσκόνι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το ANSA, διέψευσε κατηγορηματικά τα εν λόγω σενάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα