Εurogroup: συμφωνια για τειχος προστασιας υψους 800 δις. ευρω

14:24 30/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε συμφωνία για την ενίσχυση του «τείχους προστασίας» κατά της κρίσης χρέους στα 800 δισ. ευρώ κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όπως ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί «σε 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια», διευκρίνισε η αυστριακή...
υπουργός στους δημοσιογράφους.

Το ποσό προκύπτει από την πρόσθεση των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , με την πρόσθεση των διμερών δανείων προς την Ελλάδα και των πόρων που αποδεσμεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, δήλωσε η Μαρία Φέκτερ.

Το συνολικό πακέτο περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των πόρων που έχουν ήδη δαπανηθεί ή για τους οποίους έχουν δοθεί δεσμεύσεις.

Το ποσό των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέρθηκε χθες το βράδυ από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα συνυπάρχουν μέχρι τα μέσα 2013, διευκρίνισε η Μαρία Φέκτερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα