Ευρωπαϊκη λυση στην ισπανικη τραπεζικη κριση ζητα η γαλλια

16:04 5/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Ευρώπη θα πρέπει να βρει μια λύση στην τραπεζική κρίση που αντιμετωπίζει η Ισπανία που να μην επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς την Τρίτη, επαναλαμβάνοντας... την θέση της χώρας για πλήρη ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Την ίδια, στην επείγουσα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G-7 ασκούνται πιέσεις στη Γερμανία για μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, ενώ το Βερολίνο πιέζει
τη Μαδρίτη να δεχθεί τη διάσωσή της από την ΕΕ.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από την ΕΚΤ (το ΔΣ της οποίας συνεδριάζει την Τετάρτη) να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

«Πρέπει να βρούμε μηχανισμούς, μεθόδους για να φέρουμε τα απαραίτητα κεφάλαια που θα επιτρέψουν στο σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά χωρίς να επιβαρύνουν το έλλειμμα της Ισπανίας, αλλιώς δεν θα επιτύχουμε τίποτα», είπε ο κ. Φαμπιούς σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

«Εάν, για να σώσεις την τράπεζα, πρέπει να αυξήσεις το δημοσιονομικό έλλειμμα και αυτή η αύξηση οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια, τότε είναι σαν να αυτοκαταστρέφεσαι», είπε.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί «μέσω των μηχανισμών μιας τραπεζικής ένωσης, το οποίο είναι κάτι που στηρίζουμε»
Keywords
Τυχαία Θέματα