ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

17:16 8/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα, η ληστεία που έγινε την 2-10-2011 σε υποκατάστημα της « Alpha Bank » στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, τα...
οποία σχεδίασαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας. Πρόκειται για τέσσερις (4) Ελληνες, ηλικίας 23, 43, 30 και 23 ετών (γυναίκα), και έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.

Στο
πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διευκρινίστηκε επακριβώς, για καθένα από τους συλληφθέντες, η ειδικότερη συμμετοχή, ο ρόλος και η εμπλοκή τους, σε όλες τις φάσεις του σχεδιασμού, των προπαρασκευαστικών ενεργειών, της οργάνωσης και της διάπραξης της ληστείας.

Ο 23χρονος συλληφθείς, υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου , ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.

Για την οργάνωση και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας, υπήρξαν αλλεπάλληλες μεταξύ τους συναντήσεις, όπου ο 23χρονος τους ενημέρωσε επακριβώς για τον τρόπο λειτουργίας, τους εσωτερικούς χώρους και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως κατάλληλη ημέρα για τη διάπραξη της ληστείας την Κυριακή και ώρες απογευματινές.

Την 16-9-2011, καθ’ υπόδειξη του 23χρονου συλληφθέντα υπάλληλου ο οποίος γνώριζε εσωτερική αλληλογραφία της τράπεζας για επικείμενες τεχνικές εργασίες, ο 30χρονος Αλβανός, προσποιούμενος υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο (2) τεχνικών την 18-9-2011, ημέρα Κυριακή.

Εκτιμώντας ο 30χρονος αλλοδαπός ότι την 18-9-2011 δεν διασφαλιζόταν η διαφυγή του από τον χώρο, επικοινώνησε εκ νέου - σε συνεννόηση με τον 23χρονο και τον 30χρονο ημεδαπό - την 30-9-2011 με το υποκατάστημα, ανανεώνοντας την μετάβαση των τεχνικών για την Κυριακή 2-10-2011. Επιπλέον ενημέρωσε το υποκατάστημα για τα στοιχεία ταυτότητας των δύο «τεχνικών» και ότι θα έφεραν φόρμες εργασίας και ταυτότητες της τεχνικής εταιρείας.

Την 2-10-2011 ο 30χρονος Αλβανός μετέβη μόνος του στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα.

Μετά την είσοδο του στο υποκατάστημα, ο 30χρονος Αλβανός προσποιείτο ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ μετά από 10 λεπτά περίπου, ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινήσεις από τους συναδέλφους του.

Στη συνέχεια ο 30χρονος Αλβανός, ώθησε βίαια τον 23χρονο υπάλληλο εντός του δωματίου, όπως είχαν σχεδιάσει, και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φό
Keywords
Τυχαία Θέματα