Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 66ο, απολογισμος 93-2004, χαμενες ευκαιριες, ετ2=νετ, βιος και πολιτεια επι νδ!

11:58 8/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Πριν προχωρήσουμε στην καταγραφή γεγονότων επί ΝΔ 2004-2009 για την ΕΡΤ, θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους αναγνώστες, για το τι άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ τα 11χρόνια-1993-2004-διακυβέρνησης...
της χώρας, αλλά κυρίως η διαχείριση της ΕΡΤ και των ΜΜΕ.

Κατ΄αρχήν πρέπει να πω ότι, στο θέμα της ΕΡΤ
οι διοικήσεις και η κυβέρνηση έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία, στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση και να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο ΕΡΤ-κυβέρνησης. Την ώρα μάλιστα που είχε όλο το χρόνο να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια με το έμπειρο έμψυχο δυναμικό που είχε στη διαθεσή της. Αντίθετα εγκλωβίστηκε στις παθογένειες του παρελθόντος και την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα του ραδιομεγάρου.

Η ενημέρωση δεν κατάφερε να είναι ανεξάρτητη, αλλά ένα κυβερνητικό εργαλείο που πρόβαλε πάντα αυτά που ήθελε η κυβέρνηση. Οι σπατάλες, σε προγράμματα και προμήθειες ήταν ανεξέλεγκτες και δαπανήθηκαν στον αέρα και σε παραγωγές φίλων εκατοντάδες εκατομμύρια, με σκάνδαλα που έφτασαν και στη δικαιοσύνη.

Στα 11 χρόνια ΠΑΣΟΚ, από την ΕΡΤ πέρασαν 3 πρόεδροι-διευθύνοντες σύμβουλοι, με μακροβιότερο τον Παναγιώτη Παναγιώτου(Παν-Παν) με 9 χρόνια. Ευγένιος Γιανακόπουλος και Άγγελος Στάγκος οι άλλοι δύο. Από την ΕΡΤ ΑΕ με τα 3 τηλεοπτικά κανάλια, και τη ραδιοφωνία με τους κεντρικούς και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, πέρασαν δεκάδες γενικοί διευθυντές και διευθυντές. Άλλοι παραιτήθηκαν μη αντέχοντας την συνδικαλιστική και κυβερνητική πίεση και άλλοι αποπέμφθηκαν διότι έκαναν τα αντίθετα από αυτά που τους επέτρεπαν να κάνουν. Αν αρχίσω να γράφω ονόματα θα γεμίσουν πολλές σελίδες.

Όσο και να θέλει κανείς να βρει θετικά στοιχεία στη διαχείριση της ΕΡΤ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αν κάτι μπορεί να σημειώσει ως θετικό στοιχείο είναι η ενοποίηση των δυο καναλιών που και αυτή δυστυχώς έγινε με λάθος τρόπο-όπως και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μετά το μαύρο-και δεν κατάφερε να κερδίσει τηλεθεατές ως ΝΕΤ και ΕΤ1.

Αγαπητός συνάδελφος που ήταν υπηρεσία το βράδυ της ενοποίησης, ο Α.Λ. αναφέρεται στην προχειρότητα με την οποία έγινε η ενοποίηση. Μου γράφει:

«Ο λόγος που σε ενοχλώ είναι κάτι που ίσως σου διέφυγε σχετικά
με την ΝΕΤ & ΕΤ1 στην αναφορά σου υπ'αριθμ. 62.
Γράφεις "Παράλληλα, μετονομάζεται η ΕΤ2 σε ΝΕΤ και η ΕΤ1 διατηρεί την ονομασία της. "
Φίλε μου δεν έγινε έτσι. Η ΕΤ2 δεν έγινε ποτέ ΝΕΤ!

Με εντολή της τότε διοίκησης ( ήμουν βάρδια ξενύχτι στο Μάστερ) , και με την συνεργασία των συναδέλφων του ΟΤΕ γυρίσαμε την έξοδο από το Μάστερ της ΕΤ1 ( Αγία Παρασκευή) προς τους πομπούς της ΕΤ2 (διότι η πανελλαδική κάλυψη των πομπών της ΕΤ2 ήταν μεγαλύτερη). Παράλληλα ο ΟΤΕ γύρισε την έξοδο του Μάστερ της ΕΤ2 (Κατεχάκη) προς τους πομπούς της ΕΤ1. Το πρωί λοιπόν όλη η Ελλάδα βρήκε στους δέκτες στην θέση της ΕΤ2 την ΝΕΤ !!!

Και φυσικά η ΕΤ1 φάνηκε ότι δεν μετακινήθηκε καθόλου. Καθαρά τεχνική λεπτομέρεια που ο περισσότερος κόσμος δεν την γνωρίζει.

ΝΕΤ λοιπόν από Αγία Παρασκευή, πρώην ΕΤ1 & ΕΤ1 από την Κατεχάκη, πρώην ΕΤ2 αλλά οι ειδήσεις της είναι από την Αγία Παρασκευή και στέλνονται προς το Μάστερ της Κατεχάκη για να βγουν στον αέρα». Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ένα άλλο σημείο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα 11 χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών που είχε όλο το χρόνο. Δεν θωράκισε το ΕΣΡ και άφησε ανεξέλεγκτα να αλωνίζουν τα ιδιωτικά κανάλια. Να μην πληρώνουν και να κάνουν πολιτική διότι έτσι τους εξυπηρετούσε. Όχι ότι η ΝΔ έκανε κάτι διαφορετικό, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε. Και κάτι ακόμα. Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ πήραν την ανηφόρα. Παρά το νόμο 2190/94 Πεπονή για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, στο ραδιομέγαρο είχαν βρει τρόπο να μπαίνουν από παράθυρα φεγγίτες και «μπουκαπόρτες», όταν η ΝΔ αντί να προσλάβει το ΄90-93, έκανε μετατάξεις από την ΕΡΤ με το νόμο 1892/90 Έβερτ-με λάθος τρόπο-σε άλλους οργανισμούς.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν. Μετά την επιτυχή έκβαση των Ολυμπιακών αγώνων του Αυγούστου 2004 η Κυβέρνηση Καραμανλή καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας που έχουν συσωρευτεί. Κάνει σαρωτικές αλλαγές σε φορείς και οργανισμούς, μεταξύ αυτών και στην ΕΡΤ. Σε πολλούς από αυτούς με λάθος πρόσωπα. Άρχοντας ΕΡΤ και ΜΜΕ ο υπουργός επικρατείας Θοδωρής Ρουσσόπουλος, όπως ακριβώς σήμερα ο Νίκος Παππας. Τα δυο μεγαλύτερα «μυαλά» της χώρας στην επικοινωνία και προπαγάνδα.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 67ο (Δευτέρα 11), Αλλαγές και προσλήψεις στο ραδιομέγαρο. Χρήματα για όλους με Bonus. Βίος και πολιτεία 2004-2009, ερωτύλοι και εραστές!
Keywords
Τυχαία Θέματα