Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 20ο, νεες αφιξεις πρασινων στο ραδιομεγαρο, υπο απολυση η ρουλα κορομηλα!

11:50 4/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μετά την εγκατάσταση τω ν πρώτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ, όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση, έκλεισε σύντομα ο πρώτος...
κύκλος αφίξεων και άρχισε ο δεύτερος, σε συνεργασία με τον κομματικό μηχανισμό.

Στον δεύτερο κύκλο που αφορούσε διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες έγινε σφαγή ακόμη και μεταξύ στελεχών
της ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, οργανωμένων Πασοκτζήδων στον κομματικό μηχανισμό, που αφορούσαν θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων.

Στις ειδήσεις και τον ενημερωτικό τομέα που ήταν και ο ελεγκτικός μηχανισμός, ενημέρωσης και προπαγάνδας, φθάνουν πρόσωπα εμπιστοσύνης, και μάλιστα πολλά από τους συντάκτες της εφημερίδας «Εξόρμηση» κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ. Δυο πρόσωπα που παίζουν βασικό ρόλο που φθάνουν στις ειδήσεις είναι ο Δημήτρης Καλούδης(λίγο αργότερα έρχεται και η συζυγός του Όλγα Τρέμη) και ο Παντελής Τρωγάδης.

Μέσα στις ειδήσεις ενώνονται, με άλλους δημοσιογράφους που ανήκουν ή έχουν προσχωρήσει στο κίνημα και είναι αρκετοί, θα αναφερθούμε αργότερα. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Αμανατίδης αρχισυντάκτης που υπηρετεί ήδη στην ΕΡΤ. Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για τίποτα. Για το μόνο που μπορείς να τον ψέξεις, είναι πως ήταν ΠΑΣΟΚ και έφερνε μαζί του πολλές φορές κουπόνια του κινήματος να μας πουλήσει για ενίσχυση του κόμματος.

Την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων εξακολουθούν να την έχουν: Τέρενς Κουίκ, Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Χούντας, Αντώνης Ζησιμάτος, Ευη Δεμίρη, Αποστόλης Αποστολόπουλος, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νίκος Ρίζος, Ευγένιος Ανδρικόπουλος κ.ά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΥΕΝΕΔ. Διότι δεν είναι τόσο εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να βγάλεις νέα πρόσωπα στο γυαλί. Δεν έχουν όμως καμία αρμοδιότητα-οι παρουσιαστές-στη διαμόρφωση του δελτίου και πολύ περισσότερο στο πολιτικό ρεπορτάζ, που αφορά το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως τη ΝΔ. Με δυο λόγια «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Αν μπορούσαν να μιλήσουν πρόσωπα που δεν είναι πλέον στη ζωή, ο Αρχισυντάκτης Νίκος Παπαδόπουλος Μέμος Φαράκος και ο συντάκτης θεατρικός συγγραφέας Βύρων Μακρίδης, θα μιλούσαν για εκατοντάδες ή και χιλιάδες κρούσματα απόκρυψης ή σιωπής γεγονότων που ενοχλούσαν την κυβέρνηση. Αλλά και ο Γιάννης Αμανατίδης που είναι ακόμη στις δημοσιογραφικές επάλξεις, και άλλοι φίλοι και συνάδελφοι των ειδήσεων. Και η ΝΔ έκανε τα ίδια, αλλά ας μου επιτραπεί να πω όχι σε τέτοιο βαθμό.

Και ενώ ο κόσμος και οι τηλεθεατές περίμεναν την «αλλάγή» και τον φρέσκο τηλεοπτικό «αέρα» που θα έφερνε το ΠΑΣΟΚ, η «πράσινη κάθαρση» στην ΕΡΤ συνεχίζεται. Διευθυντές και προϊστάμενοι που δεν ανήκουν στο κίνημα αλλάζουν σαν πουκάμισα. Τις εκκαθαρίσεις και τοποθετήσεις έχει αναλάβει κατά 80% η ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ.

Τα υψηλόβαθμα, και μη στελέχη που απομακρύνονται, έχουν τις εξής επιλογές. Να μετακινηθούν στο ραδιόφωνο από την τηλεόραση που θεωρείται δυσμενής μετακίνηση. Οι δημοσιογράφοι στην έκδοση της Ραδιοτηλεόρασης ή στη γενική γραμματεία τύπου, και τα διευθυντικά στελέχη στο «ψυγείο». Ψυγείο ήταν το κτήριο της Μουρούζη που πήγαιναν οι διευθυντές χωρίς αντικείμενο και περνούσαν την ώρα τους, όπως Δ. Φακλής, Α. Μπουλούκος κ.ά μέχρι να συνταξιοδοτηθούν.

Το σύνθημα του «Ανδρέα» το «ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία» έπαιρνε σάρκα και οστά μέσα στο ραδιομέγαρο. Η Μελίνα Μερκούρη που αρνείτο να πληρώσει ανταποδοτικό τέλος για ΕΡΤ, καλώντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο και να καταθέτει τα χρήματα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, και ο Πάγκαλος να συμβουλεύει τους πολίτες ως δικηγόρος να κάνουν το ίδιο αφού αφαιρέσουν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ανταποδοτικό τέλος, ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είμαστε εξουσία, και οι μεγάλες μάχες για «ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» είναι ένα …παραμύθι.

Και μέσα σε όλο αυτό το κομματικό σκηνικό αλλαγών, παραλλαγών και νέων αφίξεων, υπό τον έλεγχο πάντα της ΠΟΣΠΕΡΤ και του κομματικού μηχανισμού, προκύπτει και θέμα απόλυσης της Ρούλας Κορομηλά. Όπως είχαμε αναφέρει στην 7η ανάρτηση, η «Ρούλα» δεν είχε τα προσόντα να προσληφθεί ως δακτυλογράφος και πήρε τη θέση κάποιας άλλης, με βάση τα στοιχεία της επετηρίδας που δημοσιεύσαμε.

Με τον ερχομό της νέας ηγεσίας στο ραδιομέγαρο ο κομματικός μηχανισμός κατήγγειλε την παράνομη πρόσληψη στον Γιώργο Ρωμαίο. Μετά από έρευνα που έγινε, αποδείχτηκε ότι η Ρούλα Κορομηλά δεν έπρεπε να είχε προσληφθεί αφού δεν γνώριζε γραφομηχανή. Έτσι κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες απολυσής της με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν και υπάρχουν στα αρχεία της ΕΡΤ. Με παρέμβαση τότε της ΠΟΣΠΕΡΤ ζητήθηκε από τον Γιώργο Ρωμαίο να μην προχωρήσει στην απόλυση της για ανθρωπιστικούς λόγους, όπερ και εγένετο προς τιμήν του. Σημαντικό ρόλο στην παραμονή της, έπαιξε ο Θανάσης Χατζαράς μέλος τότε του συνδικαλιστικού οργάνου και πρόεδρος. Ένα ήρεμο και ήπιων τόνων παιδί, χωρίς εκδικητικές τάσεις και μένος εναντίον συναδέλφων.

Η Ρούλα την οποία θα συναντήσουμε στην πορεία και άλλες φορές, πέτυχε για 5 λόγους, αν και ξεκίνησε την τηλεόραση στα 33 της χρόνια, χωρίς γνώσεις και μόρφωση, αλλά είχε …στόχους(!). Και αυτοί ήταν: Θάρρος, θράσος, επιμονή, εξωτερική εμφάνιση και τύχη. Αυτά τα χαρακτηριστικά της έδωσαν δόξα και χρήμα. Προσωπικά της βγάζω το καπέλο, BRAVO ΡΟΥΛΑ! Υπάρχουν όμως και άλλα κορίτσια που δεν τα βοήθησε η τύχη ή ξεκίνησαν την καριέρα τους με λάθος τρόπο τη λάθος στιγμή.
Και μια παρατήρηση για τις τηλεοπτικές υπερβολές προσώπων της Trash TV και του τύπου:

Έχω συναντήσει πραγματικά ταλέντα, που η τύχη τα προσπέρασε χωρίς καν να τα αγγίξει! Αλίμονο αν μιλάμε για είδωλα, και μέσα από υπερβολές δίνουμε τίτλους, όπως εθνική «παρουσιάστρια» η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης, και άλλα, εννοώντας την Ρούλα Κορομηλά και την Ελένη Μενεγάκη. Αυτοί/ές που δίνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς η είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου ή θέλουν να απευθύνονται σε πνευματικά καθυστερημένους.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 21ο. Στάη, Βλαστάρης, Τρέμη, Νέτας, Χατζάκη, Γιομπαζολιάς, Ιγκλέσης, Αλέπης, Δουατζής Θάνος Οικονομόπουλος κ.α. μπαίνουν στο παιχνίδι. Μείνετε μαζί μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα