Φονικες μαχες και βομβαρδισμοι στη συρια...

12:36 22/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Μάχες και σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της Συρίας, μεταξύ άλλων στην Δαμασκό, όπου βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 49 αντικαθεστωτικοί μαχητές, και στην Αρίχα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 πολίτες...

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, κυβερνητικές δυνάμεις έστησαν ενέδρα σε αντάρτες σε ένα προάστιο στρατηγικής σημασίας, την συνοικία Άντρα, σκοτώνοντας 49 εξ αυτών.
Στην Αρίχα, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ, τουλάχιστον 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια
βομβαρδισμού στο κέντρο της πόλης, γεγονός που η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως μια ακόμα «φρικτή σφαγή».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, στο χωριό Μπάιντα, σε μια παράκτια περιοχή, βρέθηκαν οι σοροί 13 ανθρώπων, περιλαμβανομένων έξι παιδιών. Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι «φιλοκαθεστωτικοί παραστρατιωτικοί που ήθελαν να εκδικηθούν για τους νεκρούς τους σκότωσαν μια οικογένεια», υπενθυμίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί παραστρατιωτικοί στην περιοχή.
Στην επαρχία Χάμα, το χωριό Σούραν, που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών, έγινε στόχος βομβαρδισμού με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο επτά άνθρωποι.
Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Κυριακή έχασαν συνολικά τη ζωή τους πάνω από 90 άνθρωποι.
Ενώ η σύρραξη συνεχίζεται, η Μόσχα, μια από τις τελευταίες πρωτεύουσες που υποστηρίζουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τη Δευτέρα τον αντιπρόεδρο της Συρίας Κάντρι Τζαμίλ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα