ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

15:01 8/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Απο το : zougla.gr
Γιός πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας και νυν ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Alpha Bank φέρεται κατά πληροφορίες να είναι ο άνθρωπος κλειδί της ληστείας μαμούθ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τελικά οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης...
μετά και τις τελευταίες προσαγωγές οι οποίες σύντομα θα εξελιχθούν σε συλλήψεις είναι οι εξής: Ένας
Βορειοηπειρώτης ο οποίος κατά τα φαινόμενα είναι και η κύρια «πηγή» αποκαλύψεων.

Ο πληροφοριοδότης, 25 ετών, υπάλληλος της τράπεζας ο οποίος προσήχθη το βράδυ της Παρασκευής στην Ασφάλεια.

Ένας ιδιοκτήτης μπαρ, πρώην μπράβος από την φρέσκια φουρνιά.

Ένα ζευγάρι. Η θυγατέρα πασίγνωστου ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας και ο σύζυγός της. Σύνολο δηλαδή 5 άτομα τα οποία μπορεί να εντοπίστηκαν (τρία από αυτά) στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά ουδεμία σχέση έχουν όπως ειπώθηκε στην αρχή από κύκλους της αστυνομίας, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η Αστυνομία εξ αρχής υποπτευόταν πως η ληστεία της περασμένης Κυριακής με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ, ήταν αποτέλεσμα συνέργειας μεταξύ των ληστών και κάποιου υπαλλήλου της τραπέζης. Ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής και μετά από την σύλληψη ενός ατόμου αλβανικής καταγωγής στην περιοχή των Εξαρχείων καθώς και της έρευνας σε σπίτι της ίδιας περιοχής, η υποψία έγινε βεβαιότητα.

Ένας οδηγός ταξί φέρεται να «άνοιξε» τον δρόμο δίνοντας στοιχεία για το άτομο αλβανικής καταγωγής, ενός δηλαδή εκ των τριών της ομάδας των ληστών, που εντοπίστηκαν ήδη.

Αυτό το άτομο «έδωσε» τον πληροφοριοδότη, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο εν λόγω υποκατάστημα και έως και χθες φερόταν ως ένας εκ των ομήρων τους οποίους απειλήθηκαν από τον οπλοφόρο ληστή με αποτέλεσμα ένας από τους ομήρους να «δώσει» τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου.

Πρόκειται για ένα 25χρονο, ο οποίος πάντα κατά πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είναι γιός υπευθύνου ασφαλείας της τράπεζας. Ο νεαρός εργαζόμενος στο υποκατάστημα απέκτησε τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου από τον πατέρα του χωρίς ωστόσο να προκύπτει συμμετοχή του πρώην αξιωματικού της αστυνομίας στην υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι τις μέχρι στιγμής έρευνες.

Ο νεαρός 25χρονος έδωσε τους κωδικούς στους ληστές ώστε να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος.

Στο σπίτι όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα της Αστυνομίας στην περιοχή Εξαρχείων βρέθηκε η μισή περίπου λεία από την ληστεία καθώς και ένα οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

2 πιστόλια
802 σφαίρες
1 αλεξίσφαιρο γιλέκο
50 χαρτοταινίες
739.530 ευρώ
8.990 λίρες Αγγλίας
31.000 δολάρια ΗΠΑ
Ηλεκτρικές συσκευές
Κινητά τηλέφωνα
1 ηλεκτρικός εκκενωτής

Το ιστορικό

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος την περασμένη Παρασκευή είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον, που υποτίθεται επικοινωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και τους ενημέρωνε ότι η τεχνική εταιρε
Keywords
Τυχαία Θέματα