Γ. παπαθανασιου: η συναινεση απαραιτητη προϋποθεση εξοδου απο την κριση

Χωρίς συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη η...
υλοποίηση του PSI, γιατί σε αντίθεση περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε η δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε να υπογραφεί η νέα δανειακή
σύμβαση.

Προσθέτει ακόμα ότι αν χρειαστούν νέα
μέτρα, θα πρέπει να τα λάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή. Επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει, άλλωστε, ότι συμφωνεί με τους στόχους του προγράμματος, αλλά δεν θα στηρίξει νέα εισπρακτικά μέτρα. Τα μόνα μέτρα που θα μπορούσε να στηρίξει η Ν.Δ., διότι άλλωστε περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της, είναι προς την κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών και όχι βέβαια οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι «με τους ολέθριους χειρισμούς που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βρεθεί στην κόψη του ξυραφιού. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και ενώ υπάρχει αυτή η ανάγκη, οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου ασχολούνται με την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να βάζουν τα χέρια τους στη φωτιά, έχουν μετατραπεί σε σχολιαστές της επικαιρότητας, προκειμένου να αποκτήσουν εσωκομματικό πλεονέκτημα» και υπογραμμίζει ότι «κανείς από τους «δελφίνους» δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

Αναφερόμενος στη θητεία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως σοβαρή κυβέρνηση άμεσης δράσης και με νωπή λαϊκή εντολή, για να κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται, προκειμένου να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, που θα έφερνε τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω» και εξέφρασε τη διαφωνία του με την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου πέραν του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αποστολής της.
Keywords
Τυχαία Θέματα