Γαλλια: αμφιβολιες για την αποστολη των παρατηρητων στη συρια

12:02 3/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι συνθήκες της αποστολής αράβων παρατηρητών στη Συρία πρέπει να αποσαφηνιστούν, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ρωσία εξακολουθεί να μπλοκάρει μια καταδικαστική για το συριακό...
καθεστώς απόφαση του ΟΗΕ. "Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται σήμερα η αποστολή των παρατηρητών πρέπει να αποσαφηνιστούν", υπογράμμισε ο Ζιπέ, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως "έχει
αμφιβολίες" για την αποστολή αυτή.

Οι εκκλήσεις για αποχώρηση των αράβων παρατηρητών οι οποίοι έφτασαν στη Δαμασκό στις 26 Δεκεμβρίου πολλαπλασιάζονται, εξαιτίας της συνέχισης της βίαιης καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων από το καθεστώς.

"Δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι έχει χαθεί. Ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου έχει εκφράσει τη βούληση να συνεχίσει μέχρι τέλους τις έρευνες.

Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια και το καθεστώς να μην καταφέρει να διαβρώσει τους παρατηρητές που βρίσκονται στη χώρα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζιπέ επανέλαβε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλό στο θέμα της Συρίας.

"Είμαστε μάρτυρες μια απόλυτα ωμής καταστολής, γνωρίζουμε ότι το καθεστώς δεν έχει στην πραγματικότητα μέλλον, είναι λοιπόν θέμα της διεθνούς κοινότητας να το αποφασίσει", υπογράμμισε.

Τέλος, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για το ότι η Ρωσία εξακολουθεί να μπλοκάρει την καταδίκη του συριακού καθεστώτος από τον ΟΗΕ.

"Θα έρθει ο χρόνος που το καθεστώς θα είναι απολύτως απομονωμένο", συμπλήρωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα