Γεννηθηκε στην ελλαδα το διεθνες προτυπο πιστοποιησης ξενοδοχειων

19:48 21/5/2013 - Πηγή: Fimotro
To Metropolitan Hotel Athens – Chandris, είναι το πρώτο Ξενοδοχείο σε παγκόσμιο επίπεδο που θα πιστοποιηθεί ως Medical Tourism Friendly Hotel από την TUV Rheinland Hellas. Η απονομή του πιστοποιητικού θα γίνει στις 13 Ιουνίου
2013 στην... Αθήνα, σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία θα παρουσιαστούν στην Διεθνή Τουριστική Αγορά οι προδιαγραφές MTFH, θα αναλυθεί εκτενώς η δομή του συστήματος διαχείρισης ιατρικών τουριστών ή διεθνών ασθενών σε μονάδες φιλοξενίας, και θα διανεμηθεί επισήμως για πρώτη φορά το πλαίσιο προδιαγραφών MTFH στο ευρύ κοινό.
Το πρότυπο το έχει εκπονήσει η TUV Rheinland Hellas, μέλος του Διεθνούς δικτύου TUV Rheinland Group, και είναι ένα πλέγμα προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας, το οποίο στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση του ιατρικού τουρίστα ή του διεθνούς ασθενή στους χώρους φιλοξενίας. Το γεγονός ότι ο Ελληνικός τομέας ενός Διεθνούς Οργανισμού πιστοποίησης εισήγαγε στην παγκόσμια αγορά το εν λόγω πρότυπο, αποτελεί σημαντικό στοιχείο αναγνώρισης της τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης του Ελληνικού τουρισμού γενικότερα.
Το εν λόγω σύστημα προδιαγραφών οργάνωσης MTFH, μοναδικό και καινοτόμο παγκοσμίως, είναι ταυτόχρονα εγκεκριμένο από το Διεθνή Οργανισμό πιστοποίησης Ιατρικών Υπηρεσιών TEMOS International, τον μοναδικό Διεθνώς πάροχο με εξειδίκευση και αναγνώριση στην πιστοποίηση υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού στον κόσμο.

Τα στοιχεία της αγοράς του ιατρικού Τουρισμού είναι καταλυτικά: Το 2011 τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν από Ευρωπαίους πολίτες για λόγους ιατρικούς/ ευεξίας σε συνδυασμό με τις διακοπές τους. Από αυτά, 2 εκατομμύρια ταξίδια φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους.
Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ανέρχεται με στοιχεία του 2009 - 2010, σε 30 δισεκατομμύρια USD, βασιζόμενο σε περίπου 5 εκατομμύρια ασθενείς που ξοδεύουν παγκοσμίως, κατά μέσο όρο 6.000 USD ανά περίπτωση, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών μετακίνησης και διαμονής. Η εσωτερική σχέση δαπανών ιατρικών υπηρεσιών έναντι υπηρεσιών ταξιδίου & φιλοξενίας συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών, προσδιορίζεται κατά μέσο όρο στο 1:1.
Με βάση τα ανωτέρω, υπολογίζεται ότι περίπου 650.000 Αμερικανοί ταξίδεψαν εκτός ΗΠΑ για να λάβουν υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αριθμοί των ταξιδιωτών σε προορισμούς ευεξίας- spa ή αυτοί που ταξιδεύουν για διαγνωστικούς προληπτικούς ελέγχους.
Εκτιμάται ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς του ιατρικού τουρισμού αγγίζει το 25-35%.
Ο ισχυρότερος φόβος για τον τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα, ακόμα και χωρίς εμφανή προβλήματα υγείας, είναι η διαχείριση ενός έκτακτου περιστατικού, που μπορεί να προκύψει από παθολογικά αίτια ή ατύχημα. Ταυτόχρονα λειτουργικοί ασθενείς από διάφορες χώρες, επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, αλλά διστάζουν και αναζητούν βάσιμα πειστήρια αναφορικά με τη ασφαλή και ποιοτική διαμονή τους.
Η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας σήμερα, εξαρτάται σημαντικά από τον βαθμό αξιοπιστίας, αλλά κυρίως από το αίσθημα ασφάλειας & σιγουριάς που αυτή εκπέμπει έναντι των επισκεπτών στη Χώρα μας. Ταυτόχρονα η διαμόρφωση Διεθνούς προφίλ των υπηρεσιών Τουρισμού και Υγείας, είναι σε θέση να αναπτύξει εναλλακτικές αγορές- στόχους, με αποτέλεσμα την οικονομική ανέλιξη και για τους δυο αυτούς κλάδους.
Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αναγνωρισμένου δικτύου Ξενοδοχειακών Μονάδων φιλικών προς τον Διεθνή Ασθενή – Medical Tourism Friendly Hotels, πρέπει να αποτελεί την βασική προτεραιότητα της βιομηχανίας του τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα ο τομέας της υγείας θα αναπτυχθεί σημαντικά και θα μεγαλώσει στο πλευρό του Ελληνικού Τουρισμού, αφού για την ανάπτυξη του δικτύου Medical Tourism Friendly Hotels, απαιτείται η σύμπραξη με πιστοποιημένες δομές Υγείας και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα