''ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ'' Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

10:16 28/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο πληθυσμός της Κίνας το 2010 αυξήθηκε στο 1, 34 δισεκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής που δόθηκε στη δημοσιότητα. Κατακόρυφη άνοδο εμφανίζουν οι ηλικίες άνω των 60 ετών.Η Κίνα φαίνεται πιο «γερασμένη» σε σχέση με το παρελθόν, μιας και όσοι είναι άνω των 60...

ετών αποτελούν το 13,3% του πληθυσμού, μια αύξηση της τάξης του 3% σε σχέση με το 2000.
Τα επιμέρους στοιχεία της απογραφής δείχνουν επίσης ότι η Κίνα, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη μετά από τις ΗΠΑ, αστικοποιείται με ταχύτατους
ρυθμούς.
Σχεδόν οι μισοί Κινέζοι (ποσοστό 49,7% του πληθυσμού) κατοικεί σε αστικά κέντρα. Το 2000 το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 36,09%.
Παρά την συνολική αύξηση του πληθυσμού -αγγίζει το 5,9%, σε σχέση με τον αριθμό που
είχε καταγράψει η τελευταία απογραφή το 2000 και ήταν 1 δισεκατομμύριο 265 εκατομμύρια κάτοικοι, ο πληθυσμός της χώρας αυξάνεται με μικρότερους ρυθμούς.
Η πρόβλεψη που υπήρχε, ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Κίνας θα ήταν περισσότεροι από 1,4 δισεκατομμύρια.
Η πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια στα αστικά κέντρα, που προσπαθεί να επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση μέσω του ελέγχου των γεννήσεων, μείωσε το ετήσιο ποσοστό αύξησης του πληθυσμού κάτω από το 1%, ενώ αναμένεται να περάσει σε αρνητικό πρόσημο τις ερχόμενες δεκαετίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα