Γερμανικο υποικ: διαψευδει οτι εθεσε ως ορο για συμφωνια την ''τακτοποιηση'' του προσφυγικου...

23:30 9/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες που ήθελαν τη Γερμανία να είχε δώσει «τελεσίγραφο» ...
στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Σε δημοσίευμά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) διαψεύδει τις αναφορές της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung σύμφωνα με τις οποίες ο υφυπουργός Οικονομικών Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των Θεσμών με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ, είχε ζητήσει
η Ελλάδα να τακτοποιήσει πρώτα το πρόβλημα με τους πρόσφυγες προκειμένου να μπορέσει να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διέψευσε, όμως, σήμερα το δημοσίευμα της FAS με το dpa να τονίζει πως το υπουργείο απορρίπτει τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Στέφεν υπενθύμισε στην τηλεδιάσκεψη ότι η Ελλάδα πρέπει, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκησή της και ότι αυτό πρέπει να ενσωματωθεί ανάλογα στο Μνημόνιο Συναντίληψης.

Ο εκσυγχρονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει, «αυτονοήτως», όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο dpa.
Keywords
Τυχαία Θέματα