Για πρώτη φορά ο σόιμπλε είναι αισιόδοξος για την συμφωνία!

16:14 6/4/2017 - Πηγή: Fimotro

Σήμα για συμφωνία, αν και συγκρατημένη έστειλε ο Β. Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ότι είναι αισιόδοξος πως μπορεί σύντομα να επιτευχθεί συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είναι σίγουρος για το εάν η λύση αυτή μπορεί να επιτευχθεί στο Eurogroup της Παρασκευής
«Δεν είμαι βέβαιος ότι η λύση μπορεί να επιτευχθεί

στο Eurogroup της Παρασκευής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καθυστερήσει πολλούς μήνες λόγω των διαφορών που υπάρχουν όσον αφορά την δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας, την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για κρίση στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε συναντήθηκε με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και σίγουρα το… μενού ήταν η ελληνική συμφωνία.

Την ίδια στιγμή με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup εργάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ. Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα (και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού), η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της.
Στην τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε, η ‘Αγκελα Μέρκελ δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης και πιο συγκεκριμένα ότι εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα