Γιατι ο προεδρος της δημοκρατιας "σνομπαρει" τα θεοφανεια στον πειραια και υποβαθμιζει τον ιερο αυτο σκοπο;

08:49 6/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Σωτήρης Μ. Τζούμας
Ανήκουμε σε αυτούς που στηρίζουν τους θεσμούς, ανεξαρτήτως προσώπων που τους κατέχουν και τους εκπροσωπούν! Και τούτο γιατί θεωρούμε ότι κάθε διαφορετική άποψη ολίγον απέχει από το κατώφλι της αναρχίας και της καταρράκωσης..
των θεσμών στη χώρα μας! Και η ασθένεια αυτή είναι αρχή της καταρράκωσης των πάντων!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο κορυφαίος θεσμός!
Τα πρόσωπα που τον καταλαμβάνουν, κατά καιρούς, μπορεί να μην είναι πάντα κοινής αποδοχής και μερικές φορές μάλιστα, να είναι ανάξια των περιστάσεων που διέρχεται η πατρίδα μας!
Όσο, όμως κατέχουν
τη θέση και εκπροσωπούν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα τιμάμε και τα στηρίζουμε!
Ο Κάρολος Παπούλιας, είναι ένας καλός Πρόεδρος σε συνάρτηση πάντα με τις αρμοδιότητες που του δίνει το Σύνταγμα!
Κάνει ότι μπορεί και ανταποκρίνεται στο μέτρο των δυνατοτήτων που διέπουν τα καθήκοντά του!
Έχει όμως ένα ελάττωμα: λόγω διαφορετικών ακουσμάτων στην προσωπική του ζωή- έχει δηλώσει κατ´ επανάληψη άθεος- και ασφαλώς, λόγω αριστεροπατριωτικών φρονημάτων που πάντα είχε, σήμερα υπεραπλουστεύει τα πράγματα, για να μην προκαλεί δήθεν! Με απορέλεσμα να αλλάζει πάγιες συνήθειες και υποχρεώσεις του πρώτου Αρχοντος της χώρας, οι οποίες είναι απόλυτα συνυφασμένες με τον θεσμό που εκπροσωπεί !
Για παράδειγμα η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη χώρα μας, όπως λέγεται πιο παραστατικά η τελετή των Θεοφανείων, είναι μία τελετή που την τιμούν όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, " οι εν παντί τόπω της Δεςποτείας Αυτού ευρισκόμενοι..".
>> Για τους Ορθόδοξους Έλληνες όμως τα Θεοφάνεια έχουν διπλό νόημα και έχουν αποκτήσει με τους αιώνες άλλη διάσταση!
Είναι μία εορτή κατά την οποία πρωτίστως τελείται και συντελείται ο μεγάλος Αγιασμός που γίνεται μόνο την ημέρα των Θεοφανείων και μετά ακολουθεί ο Αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Ιερού Σταυρού στη Θάλασσα, όπου υπάρχει ,ή στις λίμνες και τα ποτάμια!Εύλογείται η θάλασσα για να είναι πάντα γαλήνια και φιλόξενη με τα εκατομμύρια των ναυτικών μας που ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη!Ευλογούνται τα νερά μας που είναι μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας!
Ωστόσο, ο Αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά, αποτελεί από πολλά χρόνια το πρώτο κορυφαίο γεγονός του έτους, στο οποίο παρευρίσκεται σύμπασα η πολιτική ηγεσία του τόπου μας!
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την τελετή αυτή δεν απουσίασαν ποτέ Βασιλείς, Πρόεδροι, δικτάτορες... Μόνο οι κατά καιρούς κατακτητές, όταν φοβόντουσαν ότι θα γίνουν επεισόδια από αντικαθεστωτικές ομάδες, περιόριζαν τη συμμετοχή του απλού κόσμου και γίνονταν ο Αγιασμός των υδάτων υπό αυστηρή επιτήρηση!
Εδώ και δύο χρόνια ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, υπό την σκιά του φόβου ότι θα γίνουν επεισόδια στο λιμάνι και θα πέσουν... νεράτζια, ολιγοψυχεί και δεν παρίσταται στα Θεοφάνεια στον Πειραιά, με την πρόφαση ότι πάει στη Γερμανία για να δεί την οικογένειά του, παιδιά κι εγγόνια του που ζούν εκεί!
Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό και μάλιστα είναι προς τιμήν του που παραμένει απλός άνθρωπος και μετακινείται με τις κανονικές αεροπορικές εταιρείες και όχι με το κυβερνητικό Falcon- αυτό που ο...πολύς κ.Παπακωνσταντίνου το χρησιμοποιούσε για κάθε μετάβασή του στο εξωτερικό!
Όμως ο σεβαστός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας, θα μπορούσε να μεταβεί στη Γερμανία και όπου αλλού ήθελε για να δεί τους οικείους του.. Το χρονικό διάστημα,από την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, και μάλιστα μετά την υποβολή ευχών της ηγεσίας του τόπου μας στο Προεδρικό Μέγαρο και μέχρι την παραμονή των Θεοφανείων,προσφέρεται για να κάνει τισ εξορμήσεις του κσι τισ διακοπές που δικαιούται!!Όμως την παραμονή των Θεοφανείων θα έπρεπε να είναι πίσω στα καθήκοντά του για να παραστεί, ως είθισται και.. υποχρεούται, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά! Είναι μία μεγάλη παράδοση η οποία θέλει να παρίσταται πάντα ο κορυφαίος πολίτης της ταλαίπωρης αυτής χώρας!
Έχουμε υποστηρίξει τον κύριο Παπούλια, από την πρώτη στιγμή που ανήλθε σε αυτό το αξίωμα και κατά την πρώτη θητεία του και τώρα!
Και μάλιστα ανοιχτά σε δημόσια πάνελς και σε τηλεοπτικά παράθυρα !
Μέχρι πρόσφατα, προ ολίγων ημερών , όταν ελοιδωρείτο δημοσίως από συνομιλητές μου, για το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και τη θέση που εξέφρασε σε αυτό, περί φοροφυγάδων για τους οποίους αξίωσε την παραδειγματική τιμωρία τους!!
Και οι διαφωνούντες με τον Πρόεδρο συνομιλητές μου ισχυρίζονταν ότι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί για τέτοιες συμπεριφορές είναι ο κύριος Παπούλιας δεδομένου ότι υπήρξε εκ των εικονικών δανειστών του αειμνήστου Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και της συζύγου του Μιμής, για να τους διευκολύνει να χτίσουν εκείνο το...κωλόσπιτο, και μάλιστα φοροδιαφεύγοντας!!
Το θέμα είναι ένα για τον κύριο Κάρολο Παπούλια: προφανώς τον πρόλαβαν τα χρόνια του!
Όσα ήταν εύκολα γιαυτόν μέχρι πρότινος, σήμερα δείχνουν δύσκολα και απροσπέλαστο βουνό!
Όμως θα έπρεπε ο σοβαρός και μετρημένος κύριος Παπούλιας, παρά τις δυσκολίες της ηλικίας και τις όποιες αναστολές που μπορεί να τον φοβίζουν και να τον φρενάρουν, όσο έχει τη υπέρτατη τιμή να είναι ο Πρόεδρος αυτής της αιματοβαμμένης χώρας και όσο ο λαός μας στην συντριπτική του πλειοψηφία πιστεύει- ακόμη τουλάχιστον-σε Χριστό και Ελλάδα, έχει και την υπέρτατη υποχρέωση να τον εκπροσωπεί επάξια,έχοντας στη σκέψη του αλλά και ως κορωνίδα των προτεραιοτήτων του, αυτές τις δύο αρχές :Χριστό και Ελλάδα και ότι αυτές συνεπάγονται!!
Keywords
Τυχαία Θέματα