Γραμμα σε ενα βλακα τραπεζιτη

22:37 1/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Γαύρος*
Συμπαθή βλάκα τραπεζίτη,
Στο ξεκίνημα του Ιουλίου με χτύπησε η ζέστη και είπα να σου γράψω ένα γράμμα. Ελπίζω το fimotro να έχει την ευγενή καλοσύνη να το δημοσιεύσει για να μοιραστώ με τον κόσμο τις απορίες μου. Δε σε αποκαλώ...
αγαπητό γιατί δε μου είναι αγαπητός κανένας τραπεζίτης. Σε αποκαλώ όμως «συμπαθή», γιατί μου είσαι εξ όψεως. Σε λέω επίσης και βλάκα, με το συμπάθειο. Εξηγώ το γιατί στις επόμενες γραμμές.

Ότι δεν σε θέλουν ελεύθερο αποδεικνύεται περίτρανα με τα όσα έχουν
συμβεί το τελευταίο εξάμηνο που βρίσκεσαι στη φυλακή. Τώρα, αποδεικνύουν πια, πως δεν σε θέλουν ούτε ζωντανό, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Μάλλον είμαι και εγώ εξίσου βλάκας για να καταλάβω το γιατί... Ενοχλείς τελικά πάρα πολύ τα διάφορα «συστήματα» αν είσαι ελεύθερος και ζωντανός; Ποιοι είναι αυτοί οι «άνθρωποι» που δεν θέλουν επ’ ουδενί να αρθεί η προσωρινή σου κράτηση και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους και σε κρατάνε ανάπηρο εκεί μέσα στη στενή; Γιατί είναι τόσο δυσμενές, γι’ αυτούς, το ενδεχόμενο να αρθεί η κράτησή σου και κινούν γη και ουρανό όχι μόνο να σε κρατήσουν μέσα, αλλά να σε χώσουν παραμέσα; Φορτώνοντάς σου ότι κινείται και ότι πετάει;

Βρε μπας και έχεις τελικά τη δυνατότητα να διαφύγεις; Μήπως τελικά το αναπηρικό καροτσάκι το έχεις για να κόβεις βόλτες στους διαδρόμους της φυλακής και μας πουλάς παραμύθια; Στην αρχή που σε έβλεπα στο γήπεδο από μακριά σε είχα και για έξυπνο. Μα μετά άρχισες να μου τα χαλάς... Μα καλά πόσο βλάκας τελικά είσαι;

Γιατί δεν έφυγες και εσύ όπως ο Καραβέλας, ο κολοσσός της Siemens και ο Πέτρος ο Κυριακίδης, το πουλέν της χειροπρακτικής ιατρικής, που απολαμβάνουν φαντάζομαι τα μοχίτο τους στο εξωτερικό; Πόσο βλάκας ήσουν ρε και έμεινες εδώ; Πιστεύεις στην ελληνική δικαιοσύνη; Ρε Λαυρεντιάδη, δεν ήξερες δε ρώταγες; Που μου ήθελες να δικαστείς και να αξιολογηθείς αντί να ακολουθήσεις το γνωστό ρητό «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»;.

Το τραπεζικό κατεστημένο είναι άνω κάτω. Το κατανοώ. Η πίτα ξαναμοιράζεται. Και αυτό το κατανοώ. Οπότε ο μαέστρος και οι λοιποί συγγενείς και φίλοι σε θέλουν μακριά από τα πόδια τους. Λούα λούα μακάρι να ήσουν έξω. Όχι επειδή με κόφτει να είσαι έξω. Θα προτιμούσα όλοι μαζί του τραπεζικού χώρου να είστε μέσα. Και ας μην είχαμε τράπεζες και να το πηγαίναμε όπως παλιά. Ας ανταλλάσαμε αλεύρι με φασόλια και κονσέρβες και λάδι. Όμως δεν μπορώ να μην πω αυτά που βλέπω και οι άλλοι πνίγουν. Μακάρι να ήσουν έξω να τα έκανες όλα άνω κάτω σε τράπεζες, επιχειρήσεις και συναφή και μετά ας ξαναμπαίνατε όλοι μέσα. Ουδόλως με απασχολεί. Γιατί μετά θα ήταν ικανοί μερικοί από δαύτους να σου έκλεβαν, με τη φόρα που έχουν πάρει, και το αναπηρικό σου καροτσάκι, για να μην κουράζονται σουλατσάροντας στους διαδρόμους του Κορυδαλλού.

Βλάκα τραπεζίτη, συγνώμη που θα γίνω κυνικός. Δε σε θέλουν φυλακισμένο. Νεκρό σε θέλουν. Και αμφιβάλω αν και τότε θα ησυχάσουν. Μάλλον θα βάλουν φρουρά να φυλάει και τον τάφο σου.
Φιλικά,

*Αρχή κάθε Γαύρου: Ποτέ δεν ξεχνά τον διπλανό του στην κερκίδα έστω κι αν περνάει ζόρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα