Γυναικεσ- δηλητηριο...

12:23 17/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Κριστίν Λαγκάρντ και Άνγκελα Μέρκελ : δύο γυναίκες που με την αχαρακτήριστη κίνηση Παπανδρέου να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, δίχως να ζητήσει προηγουμένως τη γνώμη του ελληνικού λαού, έγιναν κομμάτι της...
σκληρής πραγματικότητας που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ο κάθε Έλληνας. Τα κοινά τους χαρακτηριστικά εμφανή : κατέχουν και οι δύο ισχυρές θέσεις, λύνουν και δένουν με τις αποφάσεις
τους, ο τρόπος τους δεν χαρακτηρίζεται ως ο πιο αγαπησιάρικος, η θηλυκότητα τους, κυρίως της Μέρκελ, δε ξεσηκώνει σίγουρα τα πλήθη.
Και οι δύο μαζί, αλλά και η καθεμία τους χωριστά μας απείλησαν, μας λοιδώρησαν , μας προσέβαλλαν, μας εκβίασαν και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να επιβεβαιώσουν το πόσο αποφασισμένες ισχυρές είναι, ακολουθώντας λίγο-πολύ μια κοινή πορεία. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όμως κάνουν συντονισμένο μάλλον παιχνίδι παρουσιάζοντας δύο, για τα μάτια του κόσμου, εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με την Ελλάδα και το Μνημόνιο. Με το καρότο η μία, με το μαστίγιο η άλλη.
Έτσι η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται θετική στην πιθανότητα αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος, εξηγώντας την άμεση ανάγκη επικαιροποίησης του και προτείνει από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα να ξεκινήσει διάλογος με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν παραλείπει φυσικά να συμπληρώσει ότι όλα αυτά προϋποθέτουν εκ των πραγμάτων την εγκατάλειψη μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας ως το απαραίτητο τίμημα για να μας εμπιστευτούν και πάλι οι αγορές και οι επενδυτές. Από την πλευρά της τώρα η Άνγκελα Μέρκελ, όχι μόνο δε βάζει νερό στο κρασί της, αλλά αντίθετα λέει χαρακτηριστικά ότι '' οι συμφωνίες με τους διεθνείς πιστωτές πρέπει να τηρούνται επακριβώς '', αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Και συμπληρώνει ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να δηλώσει ότι θα προσηλωθεί σε αυτά που συμφωνήθηκαν.
Δύο γυναίκες, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, προσηλωμένες στο στόχο τους και για κακή μας τύχη, όπως όλα δείχνουν, οι αποφάσεις και οι δηλώσεις τους θα μας απασχολούν ακόμα για καιρό.
Keywords
Τυχαία Θέματα